Ota yhteyttä: admin (a) blues-finland.com
© 2008 Blues-Finland.com
BB:n päivittäiset ihmeet

20.3.2008

Yksinkertaisesti nimellä "Live" kulkeva uutuusalbumi todistaa, että B.B. King elää ja voi kohtuullisen hyvin. Levy tuskin yltää legendan diskografiassa klassikkoluokkaan, mutta fanin sitä on mahdoton ohittaa.

Ei ole epäilystäkään siitä, etteikö bluesin elävä legenda
B.B. King olisi tehnyt parhaat albuminsa jo vuosikymmenet sitten.

Geffen/Universalilla kuitenkin riittää yritystä. Yhtiö on julkaissut Kingin omilla klubeilla Memphisissä ja Nashvillessä purkitetun konserttitaltioinnin, joka kantaa ytimekästä nimeä "Live".
Etusivu   Uutiset   Artikkelit   Tapahtumakalenteri
Kotimaiset artistit   Ulkomaiset artistit   Foorumi   Info
cdon.com
Kingin livealbumien, tai minkä tahansa konserttitilanteessa äänitetyn musiikin, virstanpylväisiin lukeutuu "Live at the Regal" (1965). Huikealla levyllä artisti ja bändi antavat kyytiä blues-vuoristoradassa, ja yleisö reagoi ällistyttävien käänteiden ja sävyjen mukaisesti. Pöllömpiä BB-livejä eivät ole myöskään "Live in Japan" (1971) ja "Live at San Quentin" (1990).

Riley B. Kingin matka ihmisenä ja artistina on ollut pitkä, joten ei ole ihme, että mies kuulostaa syksyllä 2006 äänitetyillä raidoilla ajoittain väsyneeltä - suorastaan ikäiseltään! Moneen kertaan kuullut höpinät yleisön ja bändin erinomaisuudesta, iästä ja rakkaudesta ovat ehkä elähtäneitä, mutta niiden arvoa rankassa nykymaailmassa ei ole syytä aliarvioida. Eikä BB:n äänessä kuuluva väsymys ole harhaa – artisti joutui heikon kunnon takia sairaalahoitoon jonkin aikaa kyseisten keikkojen jälkeen.

"Miracles Daily" sanotaan B.B. Kingin oman klubin oviaukossa, ja kyllä mies päivittäisiä ihmeitä esittääkin. Hän pysyy vaivatta mukana vauhdikkaammissakin kappaleissa (Bad Case of Love). Laulussa ja kitaransoitossa on edelleen terää. Varsinaisesti uutta levyllä ovat vain pari BB:n toimesta ennen levyttämätöntä kappaletta (kepeä "You Are My Sunshine" ja vanha renkutus "When the Saints Go Marching in), mutta niiden arvo jää vähäiseksi. Bändin parhaasta instrumentaalisuorituksesta vastaa basisti
Reggie Richards, jonka tukevat mutta notkeat kuviot värittävät sointia kauttaaltaan. Mies saa myös soolotilaa kappaleella "Why I Sing the Blues".

Kuolemattomat hitit kuten "When Love Comes to Town", "Blues Man" ja "The Thrill Is Gone" soivat yllätyksettömän hyvin, joskin viimeksi mainitulla yllättää
James "Boogaloo" Boldenin johtaman torvisektion merkillinen epävireisyys.

"Live" osoittaa B.B. Kingin elävän ja voivan kohtuullisen hyvin. Ikä (82), diabetes, ylipaino ja monesti mainitut huonot polvet hidastavat menoa, mutta pelkkä tietoisuus Kingin olemassa olosta lämmittää fanin rintaa. Uusi livealbumi tarjoilee vähän uutta, mutta on ohittamaton hankinta legendaa idolisoivien levyhyllyyn.

PASI TUOMINEN


B.B. King: Live. Geffen/Universal, 2008

B.B. King (laulu, kitara), James Bolden (orkesterinjohtaja, trumpetti), Charlie Dennis (kitara), James Toney (koskettimet), Reggie Richards (basso), Calep Emphrey jr (rummut), Melvin Jackson (saksofoni), Walter Riley King (saksofoni, huilu), Stanley Abernathy (trumpetti)

Tuottaja: Jim Dollarhide


Linkit:
B.B. King, Geffen, Universal Music


- - - - -

"Live" on saatavissa
CDON.COM-nettikaupasta cd- ja dvd-muodoissa.