Ota yhteyttä: admin (a) blues-finland.com
© 2008 Blues-Finland.com
Polttarit bluesin merkeissä

3.9.2008

Kitaristi Hese Heiskanen kuvitteli olevansa lähdössä mökkireissulle, mutta päätyi yllätyksekseen bändinsä StillBluesin keikalle Porvooseen. Värikkäitä käänteitä ei puuttunut itse trion konsertistakaan.

Kouvolasta ponnistava
StillBlues järjesti kitaristilleen mukavan polttariyllärin. Kitaristi Hese Heiskasen Porvoossa asuva siskonmies näet järjesti bändille keikan Street Bariin, eikä polttarisankarille hiiskuttu sanaakaan. Yllätys olikin kuulemma melkoinen, kun Hese joutui mökkireissun sijaan Porvooseen ja huomasi ravintolan seinällä bändin keikkajulisteen. Paniikkia ei yllätys sentään aiheuttanut, vaan keikka hoitui koko bändiltä varsin sujuvasti.
Etusivu   Uutiset   Artikkelit   Tapahtumakalenteri
Kotimaiset artistit   Ulkomaiset artistit   Foorumi   Info
cdon.com
StillBlues on perustettu vuonna 2003, mutta soittajilla on soittokokemusta aina 80-luvulta lähtien. Alkujaan bändi soitteli Stevie Ray Vaughanin innoittamana, mutta on sittemmin ottanut ohjelmistoon myös muiden blues-mestareiden enemmän ja vähemmän tunnettuja kappaleita.

Keikka alkoi SRV:n "Pride And Joy" -kappaleella. Yleisö oli heti juonessa mukana. Hese Heiskasen kitarointi oli sujuvaa, vaikka pientä alkujännitystä oli havaittavissa.
Junior Wellsin vauhdikas "Snatch It Back And Hold It" kulki jo huomattavasti vapautuneemmin. SRV-osaston "Cold Shot" oli hieno versio ilman Leslie-efektejäkin.

Jimmie Vaughanin "The Deep End" soi StillBluesin käsittelyssä huomattavasti tiukemmin kuin Muddy Watersille omistettu alkuperäinen versio. Kappaleessa oli samaa meininkiä ja tunnelmaa kuin CCR:n tekeleessä "Born On The Bayou". Basisti Ossi Kytö ja rumpali Pete Tähtinen groovasivat taustat kohdilleen. Kyllä otteista huomasi, ettei olla mitään nöösipoikia tällä alalla!

Peten "The Whale" -biisissä kolistelema mainio lattarimainen rytmi-iloittelu sai yleisöltä raikuvat aplodit - ja vieläpä kesken soiton. Bändin lava-asetelma oli aika erikoinen, joskin toimiva: rumpali-Pete oli sijoitettu lavan oikeaan reunaan ja Hese ja Ossi valtasivat toisen puolen.

StillBlues soitti puhtaasti ja sopivalla volyymillä. Aina kuitenkin sattuu ja tapahtuu, kun keikalla ollaan - sen sai huomata myös Hese. Lohdutukseksi voi sanoa, että kaikille se joskus napsahtaa kohdalle... Kaikkien kitaristien lempikappale "Little Wing" (Jimi Hendrix) lähti hyvin liikkeelle, mutta Heselle tuli pieni oikosulku intron lopussa. Se jäi pikkaisen vajaaksi ja virhe oikaistiin menemällä saman tien lauluosuuteen. Biisi soi komeasti, mutta jostain syystä siitä tuli vain lyhkäinen, noin kolmen minuutin versio. Kyllä niitä tyylikkäitä sooloja olisi kuunnellut vähän pitempäänkin.

Illan komein kappale StillBluesilta oli vanha kunnon
Willie Dixon -standardi "Spoonful". Terävällä kompilla vedetty biisi rauhoittui hienoon soolojammailuun, missä Hese Heiskanen juoksutteli herkkiä blues-miehen sormiaan Stratocasterinsa otelaudalla. Tyylitajua ja blues-soiton nyansseja tarjoiltiin ammattimiehen lailla. 

Street Barin pienilukuinen mutta äänekäs yleisö otti bändin hyvin vastaan. Jopa karskit hevimiehet intoutuivat kannustamaan bändiä lavan edustalla lettejään ilmassa lingoten. Bändi soitti erittäin varmoin ottein, vaikkei keikkoja olekaan vielä montaa takana. Ohjelmisto riitti nyt vain reilun tunnin mittaiseen settiin. Biisivalikoima oli kuitenkin verrattain laaja. Kaikkea kuultiin hitaasta bluesista (Stormy Monday), aina rockiin asti (Dizzy Miss Lizzy). Kun keikkakokemusta ja varmuutta tulee lisää, niin mahdollisuudet on vaikka mihin. On hienoa, että tällaisia uusia ja varsin hyvätasoisia blues-bändejä putkahtaa aika ajoin markkinoille. Tilaa kyllä riittää! Yleisöäkin alkaa pikkuhiljaa löytyä kunnon rytmimusiikin äärelle. Keikkajärjestäjät voisivat vain olla aktiivisempia - ihan vaan pienenä vinkkinä.

KAKE KIIRIKKI


StillBlues. Porvoo, Street Bar & Cafe 23.8.2008

Harri "Hese" Heiskanen (kitara, laulu), Ossi Kytö (basso), Pete "Täpö" Tähtinen (rummut)


Linkit:
StillBlues, Street Bar & Cafe
StillBlues © Kake Kiirikki