Remu muistelee ”Roadrunneria” ja Albert Järvisen kitarasoundia – ”Eihän tollasta ollu olemassakaan”

Remu muistelee ”Roadrunneria” ja Albert Järvisen kitarasoundia – ”Eihän tollasta ollu olemassakaan”

Kuva: Pekka Pelkkala

Uudessa Hurriganes-kirjassa Remu Aaltonen palaa legendabändin vaiheisiin – tietysti myös suurimpaan klassikkolevyyn ”Roadrunner”.

Kirja ”Hurriganes – Albumit 1973-1988” ilmestyi marraskuun 5. päivänä 2020. Teoksen on laatinut Vesa Kontiainen ja sillä on mittaa vakuuttavat 560 sivua.

Roadrunner” äänitettiin Tukholmassa syyskuussa 1974. Lukemattomille Ganes-faneille levyllä kaikkein pyhintä on Albert Järvisen kitaratyö. Moni bluesfanikin vannoo kitaristin nimeen – ottihan Pekka Järvinen taitelijanimensä Albert Kingiltä.

Kirjassa vahvistuu käsitys siitä, että Järvinen äänitti kaikki kitarasoolot käytännössä yhdeltä istumalta eli Remun mukaan ”se soitti sit kaikki levyn soolot putkeen”.

– ”Roadrunnerin” kitarasoundi perustu just siihen, että kaappien ämyrit roikku siellä irtonaisena ja huus viimeisillään. Sit vaan kitara täysille, Remu kertoo.

– Ja kyllähän Järvinen helvetin hyvin sit loppujen lopuks veti. Eihän tollasta ollu olemassakaan.

”Roadrunnerista” – jolla soitti kokoonpano Remu, Albert ja Cisse Häkkinen – tuli välittömästi valtava menestys. Se kuuluu edelleen myydyimpiin albumeihin Suomessa.

Kirja ”Hurriganes – Albumit 1973-1988” sisältää haastattelumateriaalia sekä tuoreeltaan että arkistojen kätköistä ja paljon triviatietoa Hurriganesin levyistä. Remun, Cisse Häkkisen, Ile Kallion, Albert Järvisen ja Janne Louhivuoren soololevyjä käsitellään myös.

Kirjan julkaisi Kustantaja Bazar. Lue Blues-Finland.comin kirja-arvio.

Lue myös: