Remu muistelee ”Roadrunneria” ja Albert Järvisen kitarasoundia – ”Eihän tollasta ollu olemassakaan”

Kuva: Pekka Pelkkala

Uudessa Hurriganes-kirjassa Remu Aaltonen palaa legendabändin vaiheisiin – tietysti myös suurimpaan klassikkolevyyn ”Roadrunner”.

Kirja ”Hurriganes – Albumit 1973-1988” ilmestyi marraskuun 5. päivänä 2020. Teoksen on laatinut Vesa Kontiainen ja sillä on mittaa vakuuttavat 560 sivua.

Roadrunner” äänitettiin Tukholmassa syyskuussa 1974. Lukemattomille Ganes-faneille levyllä kaikkein pyhintä on Albert Järvisen kitaratyö. Moni bluesfanikin vannoo kitaristin nimeen – ottihan Pekka Järvinen taitelijanimensä Albert Kingiltä.

Kirjassa vahvistuu käsitys siitä, että Järvinen äänitti kaikki kitarasoolot käytännössä yhdeltä istumalta eli Remun mukaan ”se soitti sit kaikki levyn soolot putkeen”.

– ”Roadrunnerin” kitarasoundi perustu just siihen, että kaappien ämyrit roikku siellä irtonaisena ja huus viimeisillään. Sit vaan kitara täysille, Remu kertoo.

– Ja kyllähän Järvinen helvetin hyvin sit loppujen lopuks veti. Eihän tollasta ollu olemassakaan.

”Roadrunnerista” – jolla soitti kokoonpano Remu, Albert ja Cisse Häkkinen – tuli välittömästi valtava menestys. Se kuuluu edelleen myydyimpiin albumeihin Suomessa.

Kirja ”Hurriganes – Albumit 1973-1988” sisältää haastattelumateriaalia sekä tuoreeltaan että arkistojen kätköistä ja paljon triviatietoa Hurriganesin levyistä. Remun, Cisse Häkkisen, Ile Kallion, Albert Järvisen ja Janne Louhivuoren soololevyjä käsitellään myös.

Kirjan julkaisi Kustantaja Bazar.

Blues-Finland.comin kirja-arvio ilmestyy lähiaikoina

Lue myös: