Jose Ramirez – bluesia Costa Ricasta

Jose Ramirez – bluesia Costa Ricasta

Blues on aidosti globaalia musiikkia. Yksi maailmanlaajuisuuden ilmentymistä on Jose Ramirez, jonka kotimaa on Costa Rica.

Ramirezin debyyttilevy ”Here I Come” ilmestyi viime vuonna ja onnistui mainiosti. Albumin tuotti musiikki-ikoni Anson Funderburgh.

– Jose on sitoutunut bluesiin. Hän tietää, minne on menossa. Itsevarman kaverin omat kappaleet ovat rehellistä tavaraa. Olen ylpeä, että sain tuottaa hänen levynsä, Funderburgh sanoo.

Delmark Records, yksi bluesin historian kuuluisimmista merkeistä, pestasi Ramirezin vahvuuteensa. Uusinta uutta on kipale ”Whatever She Wants”, joka ilmestyi huhtikuussa.

Kitaristi-laulaja Ramirezin rinnalla soittavat Kenny Watson Jr (basso), Antonio Reyes (rummut) ja Andre Reyes Jr (kosketinsoittimet).

Funderburghin lisäksi Ramirezin yhteistyökumppaneihin kuuluvat Janiva Magness, Mark Hummel ja Bryan Lee – vakuuttavaa kaartia 33-vuotiaalle!

– Minulla on vahva usko bluesin, soulin ja rhythm & bluesin yhdistämiseen. Se on ollut minulle aina luontaista.

– Uusin kappaleeni on omistettu vanhan koulukunnan blues- ja soullaulajille kuten Johnnie Taylor, Bobby Bland ja Bobby Womack. ”Whatever She Wants” kertoo kreisistä ihastumisesta. Niin kreisistä, että sen eteen on valmis vaikka vaarantamaan kaiken, kertoo Ramirez.

Kuuntele ”Whatever She Wants” Spotifysta: