“Vaativampaa ei olekaan kuin hidas blues” – The Aristocrats Suomeen

Suomalainen musiikkiyleisö saa joulukuussa mielenkiintoisen kansainvälisen vieraan. Visiitille saapuu moneen venyvä, parhaiten progressiivisesta rockista tunnettu The Aristocrats.

Joulukuun alussa 2019 The Aristocrats esiintyy Helsingissä, Tampereella ja Jyväskylässä.

Kitaramusiikin ystäville on luvassa herkkua, sillä The Aristocratsissa instrumentin vastuun kantaa taitava britti Guthrie Govan. Vuonna 1993 Guitarist-lehti valitsi Govanin vuoden kitaristiksi. Hänellä, kuten lukemattomilla muillakin huippukitaristeilla, ovat saappaat vahvasti bluesissa.

– Minulla olivat jo varhaisteininä bluesrockin lickit hallussa, Hendrixiä ja Claptonia. Vaikeuden sijaan minua on aina kiinnostanut enemmän soundi, Govan kertoi All Out Guitarin haastattelussa.

– Aluksi soitin enimmäkseen bluesrockia, koska se oli tyyli, jossa koin kitaran saavan hallitsevan roolin. Vaativampaa hommaa ei olekaan kuin soittaa hidasta bluesia 12/8-tahtilajissa, rennosti ja hyvin. Esimerkiksi Stevie Ray Vaughan teki sen täydellisesti.

The Aristocratsissa Govanin kavereina soittavat rumpali Marco Minnemann ja basisti Bryan Beller. Bändin uusi levy ”You Know What” on juuri ilmestynyt, ja kiekkoa Suomen-keikatkin osaltaan juhlistavat.

Tyylikirjojen sekoittelu kuuluu olennaisena osana The Aristocratsin tekemiseen: aineksista löytyy niin progea, metallia, jazzia kuin bluesia. Uudella albumilla erityisesti ”All Said and Done” toimii hyvänä muistutuksena yhtyeen, ja erityisesti Guthrie Govanin bluesrockjuurista.

Huumoriakin mukaan mahtuu. The Aristocratsin keikoilla tehdään välillä
pikapyrähdyksiä lähestulkoon stand up -komedian maailmaan.

The Aristocrats konsertoi Helsingissä Virgin Oilissa maanantaina 2. joulukuuta, Tampereella Olympialla tiistaina 3. joulukuuta ja Jyväskylässä Lutakossa keskiviikkona 4. joulukuuta.