Uusi levy-yhtiö Emsalö Music luottaa perinteisiin

Levy-yhtiö Emsalö Music Oy syntyi, kun Turenki Recordsin Topi Salmi ja Henri Nuorivaara yhdistivät voimansa Comusicin Anne Laaksosen kanssa.

Levy-yhtiön perustajakolmikolla on jokaisella kymmenien vuosien kokemus musiikkialan keskiössä. Erityisesti heidän vankka kotimaisen iskelmä-, rock- ja roots-musiikkikentän tuntemuksensa sekä kontaktinsa luotsaavat yhtiötä alan vaikuttajaksi.

Perinteisiin luottava Emsalö Music uskoo fyysisiin julkaisuihin. Kasvavan vinyylimyynnin ohella säilyy myös cd-levy, jolle on oma ostajakuntansa. Perinteitä kunnioittaen syntyvät myös albumit, oikeiden soittajien näpeistä ja kustannuksia säästämättä. Topi Salmi uskoo, että lopputulos kuuluu laatuna, jonka ihmiset tunnistavat.

Emsalön Musicin ensimmäinen julkaisu on Esa Elorannan single ”Toisinaan”, joka ilmestyi 28. helmikuuta. Ensimmäisen vuoden esiinmarssia ovat siivittämässä suomalaisen musiikkielämän konkarit. Matti Eskon Emma-palkittu Järvenpää-Kauriala-albumi saa jatko-osan, ja rocklegenda Dave Lindholm julkaisee peräti 30:nnen studioalbuminsa.

Vastikään 70 vuotta täyttäneen Markku Aron kanssa on ollut alustavia suunnitelmia soullevyn teosta. Markojuhani Rautavaaran 60-vuotisjuhlalevy ”Merisää” näkee päivänvalon.

Viimeisen 10 vuoden aikana lähes 100 albumia Turenki Recordsin kautta julkaissut Topi Salmi on uudesta yhtiöstä innostunut.

– On todella hienoa, että pääsemme työskentelemään Laaksosen Annen kaltaisen ammattilaisen kanssa. Hänen cv:nsä pitää sisällään toiminnan major-yhtiöistä aina Sunrise Avenuen kanssa tehtyihin yhteistyökuvioihin. Toimintamme tulee olemaan entistäkin dynaamisempaa, kun Anne tuo valtavan kokemuksensa ja osaamisensa mukaan, Salmi kommentoi.

Emsalö Music Oy:n julkaisut jakelee Suomen Musiikkipiste Oy.

Kuvassa yllä: Henri Nuorivaara, Anne Laaksonen ja Topi Salmi