Korona-ajan keikat nettiin – esiintyjien joukossa Sami Saari ja Ben Granfelt

Korona-aikakaudelle on perustettu internetpalvelu, jonka avulla voi nauttia elävästä musiikista vaikka kotisohvalta. Palvelu on nimeltään Keikalla.fi.

Palvelun perustivat Lippu.fi, Rockway ja Muusikkojen liitto.

Rytmi- ja juurimusiikin ystäville tuttuja artisteja hankkeen ensimmäisessä aallossa ovat muun muassa Sami Saari, Ben Granfelt ja Iiro Rantala.

Viranomaisten linjauksen mukaisesti yleisötapahtumat perutaan koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi. Tästä syystä musiikki- ja tapahtuma-alan toimijat yhdistivät voimansa helpottaakseen kulttuuri- ja tapahtuma-alan esiintyjien ja järjestäjien tulonmenetyksiä.

Keikalla.fi alkaa tarjota kuluttajille mahdollisuuden tukea muusikoiden, bändien, stand up -koomikoiden ja teatteriesitysten toimintaa laadukkaalla verkkoalustalla, johon tapahtumat striimataan. Samalla tapahtuma-alan työntekijät voivat jatkaa ammattinsa harjoittamista ilman liveyleisöä.

Lippu.fi markkinoi ja myy liput tapahtumiin. Rockway järjestää teknisen tuotannon. Muusikkojen liitto edustaa taiteilijoita ja on mukana kehittämässä kaikille sidosryhmille kestäviä yhteistyömalleja. Teknisen tuotannon yhteistyökumppanit ovat NEP Finland ja Streamteam.

Lähde: järjestäjien tiedote