Corona Kings: suomalaiset muusikot hälventävät viruspaniikkia etätyönä

Suomalaiset rootsmuusikot ymmärsivät yskän ja tekivät karanteenin keskelle ”koronasinglen”.

Koronaviruspandemia laittoi muusikot työttömiksi ja jätti aikaa harrastuksille. Mitä muusikko harrastaa? Soittamista tietenkin.

Muusikko, rumpali Ville Lehtovaara keksi aloittaa työttömien kavereidensa kanssa ”korona-antidepressioprojektin”, jossa tehtiin biisi, joka rauhoittaa huolta ja paniikkia.

Viesti on selvä: ei anneta periksi eikä masennuta. Otetaan tästä irti kaikki vähäinenkin hyvä ja pidetään pilke silmäkulmassa, vaikka keikkakalenterissa on hiljaista kuin haitaristin häissä. Toimintatapa oli täysin koronaohjeistuksen mukainen: jokainen soittaja äänitti osuutensa etätyönä – kotonaan, studiollaan tai työhuoneellaan niin, ettei kukaan missään vaiheessa tavannut toistaan.

Liuta suomalaisia rootsmuusikoita ymmärsi yskän ja lähti mukaan välittömästi, eikä siinä kauaa nokka tuhissut. Dave Forestfield sävelsi ja sanoitti kappaleen. Lehtovaara soitti rummut ja perkussiot. Instrumenttiraitoja tuli eri puolilta Suomea. Lehtovaara huolehti miksauksesta ja tuottamisesta, Mikko Saarinen masteroinnista ja Emsalö Music Oy julkaisemisesta.

Single nimeltään ”Don’t Let Coronavirus Drag You Down” julkaistiin digitaalisena 27. maaliskuuta.

Singlellä soittavat Dave Forestfield (Kuopio), Ville Lehtovaara (Pirkkala), Tommi Laine (Tampere), Jorma Välimäki (Ylistaro), Lena Lindroos (Helsinki), Wiley Cousins (Tampere), Jarkka Rissanen (Lapinlahti), Tapsa Kojo (Helsinki) ja Jonni Seppälä (Nokia).

Corona Kings: Dave Forestfield (laulu, kitara), Ville Lehtovaara (rummut), Wiley Cousins (piano, laulu), Jarkka Rissanen (kitara), Tommi Laine (kitara), Jorma Välimäki (tuuba), Lena Lindroos (taustalaulu), Tapsa Kojo (haitari), Jonni Seppälä (kitara)

Lähde: Emsalö Musicin tiedote, Ville Lehtovaaran kuva © Kaisa Korpela