Bluesartisti Ismo Haavisto: uusi levy ”Hard Stompin’ Blues” ilmestyi

Bluesartisti Ismo Haavisto: uusi levy ”Hard Stompin’ Blues” ilmestyi

Lahtelaisen artistin Ismo Haaviston uusi levy ”Hard Stompin’ Blues” ilmestyy toukokuussa.

Haavisto infoaa, että materiaali lähti vastikään masteroitavaksi, ja painosta kiekkojen on määrä tulla viimeistään toukokuun lopulla.

Päivitys 21.5.2020: Levy on ilmestynyt, ja sen voi tilata suoraan artistin verkkosivuilta.

Ensimmäisten näytteiden perusteella ”Hard Stompin’ Blues” sisältää takuuvarmaa Haavistoa tutulla, itseä säästelemättömällä ja rohkealla tyylillä. Klippejä voi kuunnella tästä:

Vuonna 2017 Haavisto juhlisti kolmen vuosikymmenen mittaista taipalettaan muusikkona. Matkan varrella puseroon on tarttunut tarina jos toinenkin. Eräs tarinoista inspiroi Ismon tekemään edelliselle levylleen (The Blues Has Chosen Me) kappaleen “If You Don’t Live, You Gonna Die”.

– Biisin nimi on suora käännös setäni lausahduksesta. Edesmennyt setäni oli viskin ystävä ja sitä juodessaan hän hoki usein lausetta ”Jos en mä elä, niin mä kuolen”. Nuorena lause jäi mieleen, vaikka en sen merkitystä aluksi ymmärtänytkään, Haavisto kertoi Blues-Finland.comille.

Sedän kuolemattoman lausahduksen syvin olemus sopii hyvin vaikka käsillä olevaan korona-aikaan.

– Myöhemmin ymmärsin lauseen tarkoittavan sitä, että ihmisen pitää elää täysillä ja ottaa ilo irti elämästä. Sekä pyrkiä pitämään kiinni unelmistaan. Jos vaipuu synkkyyteen ja epätoivoon, voi kuolla jo eläessään, Ismo pohtii.

Äskettäin Ismo Haaviston verkkosivutkin menivät uusiksi – tsekkaa ne tästä.