Eero Raittisen elämäkerta ilmestyy – ”Mies matkallaan”

Eero Raittisen elämäkerta ilmestyy – ”Mies matkallaan”

Eero Raittisesta ilmestyy elämäkertakirja. Teos saa nimekseen ”Mies matkallaan”.

Elämäkerran on kirjoittanut tietokirjailija Elina Saksala. Reuna Kustantamo ja kirjakauppa Oy julkaisee kirjan.

– Aktiivilukijana, innokkaana luonnonystävänä ja tarkkasilmäisenä yhteiskunnan havainnoitsijana Raittinen pohdiskelee teoksessa eri aikakausien ilmiöitä ja kulttuurielämän lainalaisuuksien muuttumista. Muusikkoystävät täydentävät tarinoita omilla muistoillaan, Reuna kertoo verkkosivuillaan.

Eero Raittinen teki ensilevytyksensä vain 15 vuoden iässä. Superhitti ”Vanha holvikirkko” on kenties Eeron tunnetuin yksityinen kappale, ja hänet muistetaan hyvin Tasavallan Presidentti -progeyhtyeestä. Afroamerikkalainen perinnemusiikki on kuitenkin aina sykkinyt Raittisen sisimmässä.

Vivahteikas ja pitkä ura on sisältänyt paljon bluesia. Varsinainen päänavaus oli vuoden 1970 albumi ”Eeron elpee”, josta on myös ”Blues from the North” -niminen painos. Kiekolla laulaja tulkitsee nimekkään bändin kera kuolemattomia blueskappaleita kuten Willie Dixonin ”Spoonful” ja Mose Allisonin ”If You Live”. Yksi kohokohdista on W.C. Handyn klassikko ”St Louis Blues”, jolle kitarasoolon heittää itse Albert Järvinen.

Bluesia Eero on tehnyt omilla bändeillään, yhteistyössä esimerkiksi Knucklebone Oscarin kanssa sekä superbändissä SF Blues. Saariselällä hän vastasi Tunturiblues-festivaalin ohjelmiston suunnittelusta 20 vuoden ajan.

”Mies matkallaan” -elämäkerran on määrä ilmestyä marraskuussa.

”Miten saisin kerrottua sen, miten erilaista elämä oli lapsuudessani ja nuoruudessani kuin tänä päivänä? Entä miten saisin kerrottua elämäni muljahduksen, kun kaikesta ahdingostani syntyi rokkia?”