Rolling Rust: uusi suomalainen rootsyhtye debytoi

Rolling Rust: uusi suomalainen rootsyhtye debytoi

Katriina Honkanen, Janne Louhivuori ja Ilkka Tenhunen ovat perustaneet yhtyeen Rolling Rust.

Yhtye on kolmikon rohkea aluevaltaus englanninkielisen rootsmusiikin pariin. Trio julkaisi esikoiskappaleensa ”Mind Your Head” singlenä ja musiikkivideona.

Katso ja kuuntele video tästä:

Rolling Rustin ensimmäinen albumi ilmestyy keväällä 2021. Se koostuu uusista, Honkasen ja Louhivuoren säveltämistä kappaleista. Tekstit ovat Honkasen käsialaa ja musiikin sovitukset kaikkien yhdessä hauduttama cocktail.

– Vaikutteita löytyy angloamerikkalaisen musiikin laajasta kirjosta. Biiseissä kuuluvat yhtä hyvin New Orleans- kuin kelttisävyt, bändi kertoo tiedotteessaan.

Näyttelijänä, ohjaajana ja laulaja-lauluntekijänä tunnettu Katriina Honkanen nousi esiintyvien taitelijoiden kärkikaartiin 90-luvulla hittikappaleella ”Silta” sekä roolillaan suositussa TV-sarjassa ”Metsolat”. Hän on julkaissut yhdeksän studioalbumia.

Honkanen on keskittynyt viime vuosina teatteritöihin. Edellisestä levystä onkin kulunut seitsemisen vuotta. Rolling Rustissa esityskieli on vaihtunut suomesta englanniksi. Samalla musiikin suunta on mennyt rouheampaan, bluessävytteisempään suuntaan; vertailukohta voisi olla vaikkapa Robert Plantin ja Alison Kraussin yhteisalbumi ”Raising Sand”.

Honkasen yhteistyökumppaneina Rolling Rustissa ovat hänen puolisonsa ja pitkäaikainen taiteellinen yhteistyökumppaninsa Ilkka Tenhunen sekä muun muassa Hurriganesin kitaristina tunnettu Janne Louhivuori.

Louhivuori kuuluu Suomen halutuimpiin studiokitaristeihin. Hänen katalogissaan on häkellyttävästi yli 3 000 äänitettä. Hän on julkaissut useita sooloalbumeja, kitaravetoista instrumentaalimusiikkia ja duolevytyksiä Jussi Sydänmäen kanssa. Lisäksi Janne ja Heikki Salo ovat riemastuttaneet lapsia perustamamassaan Herra Heinämäen Lato -orkesterissa.