Slim Butler alkaa tehdä uutta levyä – voit ryhtyä ”tuottajaksi”

Slim Butler alkaa tehdä uutta levyä – voit ryhtyä ”tuottajaksi”

Kotimainen artisti Slim Butler bändeineen alkaa kasata uutta albumia. Suunnitelman mukaan ”Bone Deep” ilmestyy lokakuussa 2021.

Lappilaisen bluesin vientitykin Jarmo Puhakan alias Slim Butlerin neljännen sooloalbumin äänitykset alkavat elokuussa.

Kansainvälisestikin odotetun levyn loppuunsaattamiseksi tarvitaan kuitenkin mesenaattien tukea. Slim Butlerin joukkorahoituskampanja tarjoaa halukkaille mahdollisuuden astua levytuottajan saappaisiin.

”Bone Deep”-levyn joukkorahoituskampanja on käynnissä ja se jatkuu 22.8. asti. Kuukauden pituinen kampanja tarjoaa sen ”tuottajille” vastikkeeksi, cd:n lisäksi, lukuisia mahdollisuuksia osallistua projektiin. Avokätinen tukija voi vaikka tilata koko bändin esiintymään omaan tilaisuuteensa.

Pitkäsoiton äänitykset alkavat Tampereella elokuun alussa. Eclipse-jazzlevymerkin vetäjän Tapio Ylisen toimiessa yliäänittäjänä levylle taltioidaan modernia suomalaista juurimusiikkia monipuolisesti; avaruuskitarasta tiukkaan funkiin, perinteistä bluesilmaisua unohtamatta.

Äänityskokoonpanossa (The Slimcuts) vaikuttaa kolme entistä rovaniemeläistä ja yksi tamperelainen. Kitaristi Harri Raudaskoski muistetaan esimerkiksi Jarkko Helin & Crawfish Kingsin, Veli-Matti Järvenpään Tex-Mex Bandin ja Raudaskoski Twinsin kokoonpanoista.

Basisti Mikko Löytty tunnetaan niin sooloartistina kuin Q.Stonen, Remu & Hurriganesin ja suomibluesin legendojen SF Bluesista. Rumpali Jartsa Karvosen soittoa ovat kuulleet kaikki suomalaiset. Mies kun on noin 5 000 äänilevyraidan konkari – kokemusta löytyy rokista ja jazzista kotimaisen populaarimusiikin suosituimpiin tähtiin.

Niin debyyttialbumi ”Inner Blues” (2012) kuin sitä seuranneet ”Bad Intention” (2016) ja ”Big Freeze” (2018) ovat herättäneet laajaa kiinnostusta Suomessa ja eri puolilla maailmaa. Levyjen ulkomaisia artistivieraita ovat olleet Sugar Ray Norcia, Andrew Black, Tad Robinson ja Otis Grand.

Edellisen albumin ”Big Freezen” jälkeen Slimin boogie lähti totisesti lentoon. Lappilainen blues vetoaa yleisöön myös kansainvälisillä radioaalloilla. Slimin biisit soivat USA:sta Australiaan ja kaikkialla siinä välissä.

Slim Butler & The Slimcuts kisasi International Blues Challengessa, Memphisissä vuonna 2019. Slim joukkoineen nähtiin myös kisaamassa European Blues Challengessa 2018.