Mikko Löytyn uusi bändi BlueStars on nimivahva: Silvennoinen, Ahlqvist, Lindholm, Louhivuori…

Mikko Löytyn uusi bändi BlueStars on nimivahva: Silvennoinen, Ahlqvist, Lindholm, Louhivuori…

Basisti-lauluntekijä Mikko Löytyn uusin bändi on kotimaisen bluesin kuka kukin on -kokoonpano. Juurevan rytmimusiikin parissa jo vuosikymmeniä toiminut Löytty on saanut uudelle albumilleen mukaan yhtyetovereita vuosien varrelta.

BlueStars-nimeä kantavan albumin ja kokoonpanon materiaali on syvällä bluesin ja bluesrockin ytimessä. Levyllä kuullaan niin Löytyn uusia kappaleita kuin bluesin standardeja. Albumin julkaisukonsertti kuullaan Tullikamarin Klubilla Tampereella 1. joulukuuta.

Albumilta julkaistiin etukäteen kaksi singleä: Since I Met You Baby ja I Ain’t Got No Home. Vahvistuksina niillä kuullaan Heikki Silvennoista ja Dave Lindholmia.

BlueStars-albumin kokoonpanossa on kaiken kaikkiaan mukana 13 kitaristia, esimerkiksi Dave Lindholm, Heikki Silvennoinen, Pepe Alhqvist, Jarkka Rissanen, Janne Louhivuori ja Slim Butler.

Rytmiryhmän muodostavat bändijohtajan ohella Löytyn luottorumpalit Sakari Löytty, Jani Auvinen ja Arska Rautajoki. Tuotannosta vastaa Löytyn lisäksi äskettäin vuoden jazzalbumin Emma-ehdokkuuden saanut tuottaja-säveltäjä Tapio Ylinen. Albumi julkaistiin syyskuussa CD:nä, suoratoistona sekä rajoitettuna vinyylipainoksena.

Kuuntele tiukka veto ”Highway 61” Spotifysta:

Löytyn edelliset kaksi albumia (Koivu ja tähtiniitti, 2014, sekä Höyhen, 2018) ovat soineet ahkerasti radiossa.

Mikko Löytty on vaikuttanut 70- ja 80-lukujen taitteesta lähtien sekä basistina että säveltäjänä useissa suomalaisissa etulinjan rockyhtyeissä kuten Remu & Hurriganes, Pepe Ahlqvist & Rolling Tumbleweed, Dave Lindholm ja Q.Stone.

Löytyltä on aiemmin julkaistu neljä sooloalbumia. Diskografiasta löytyvät Tänä iltana (2002), Minkäs sille voi (2006), Koivu ja tähtiniitti (2014) sekä Höyhen (2018).

Mikko Löytty Bluestars

Basso ja laulu: Mikko Löytty

Kitara: Dave Lindholm, Heikki Silvennoinen, Pepe Ahlqvist, Slim Butler, Jarkka Rissanen, Janne Louhivuori, Harri Raudaskoski, Nipa Niilola, Anssi Salminen, Tapio Ylinen, Tommi Laine

Rummut: Sakari Löytty, Jani Auvinen, Juppo Paavola, Arska Rautajoki

Tuottajat: Tapio Ylinen ja Mikko Löytty