Vuosikymmeniä siihen meni, mutta nyt julkaisee Joe Vestich oman soololevyn

Vuosikymmeniä siihen meni, mutta nyt julkaisee Joe Vestich oman soololevyn

Monista bändeistä tuttu Joe Vestich julkaisee sooloalbumin. Nimekseen se sai ”Steal the Wind”.

Jos 1980-luku toi Suomeen ensimmäiset varsinaiset vientibändit, vaihdossa maailmalta saimme Yhdysvalloista Joe Vestichin, jonka tinkimätön työ rockin sävyttämän countryn ja bluesin saralla jatkuu edelleen.

Muun muassa Dave Lindholmin ja Heikki Silvennoisen rinnalla menestystä niittänyt Joseph ”Joe” Vestich julkaisee nyt oman Steal the Wind -albuminsa, jonka juurevista soundeista on saatu esimakua jo Razor Red Skies- , Rocket Girl- ja Paradise-singleillä.

Katso ohjaaja Katri Ilona Koppasen tekemä Razor Red Skies -video:

Kokonaisuuden on tuottanut (myös levyllä kuultava ja Jerry Jeff Walkerinkin luottomiehenä tutuksi tullut) John Inmon. Lisäksi mukana levyllä ovat muiden muassa Juha Torvinen, Eero ”Safka” Pekkonen, Laura Moisio, Okke Komulainen sekä Lloyd Maines.

– Urani aikana olen useasti ollut mukana erilaisissa äänittävissä kokoonpanoissa, mutta vain laulajana. Minulla oli homma, joka piti hoitaa ja nautin siitä, mutta oma luova panokseni oli usein melko rajattu, Vestich kertoo.

– Tässä projektissa erityistä on se, että se on minun soololevyni, ja suuri osa siihen liittyvistä päätöksistä oli minun vastuullani. Totta kai taiteellinen tuottaja John Inmon sanoi aina viimeisen sanan soundimaailman suhteen, mutta hän aina varmisti minun olevan tyytyväinen suuntaan, johon hän levyä oli viemässä.

Vestich kiittää myös lahjakkaita kollegoitaan, joilla oli osuutensa levyn syntyyn.

– Minulla itselläni oli silti iso rooli tämän albumin luomisessa. Olen erittäin ylpeä voidessani sanoa niin, niittaa Vestich.

Joe Vestichin uusilta verkkosivuilta löytyvät muun muassa hänen tulevat keikkansa.

Lähde: Ginger Vine Management & PR:n tiedote