Puistoblues 2022: The Allman Betts Band perui tulonsa

Puistoblues 2022: The Allman Betts Band perui tulonsa

Suomen suurin bluesfestivaali, Järvenpään Puistoblues, on jouduttu perumaan jo kahdesti koronaviruspandemian vuoksi. Vuonna 2022 yritetään taas.

Yllä Allman Betts Band. Kuva: Kaelan Barowsky

Maanantaina Puistoblues julkisti ensimmäisen erän artisteja heinäkuun konsertteihinsa. Järvenpäähän saapuvat festivaalikansaa ilahduttamaan muiden muassa kotimainen kestosuosikki 22-Pistepirkko, yhdysvaltalainen Joanna Connor sekä ranskalainen Gaëlle Buswel.

Bluesklubit ovat avoinna festivaalikansalle 29.6.-3.7.2022, ja Blueskadulla on luvassa täyslaidallinen ohjelmaa ja musiikkia 29.6.-1.7. Luvassa on jälleen monenlaista tarjontaa kaiken ikäisille, kuten perheiden pienimmille tarkoitettu Kakarablues-tapahtuma.

Puistoblues huipentuu lauantaina 2. heinäkuuta piknikkonserttiin Vanhankylänniemessä.

Utajärvellä vuonna 1980 perustettu 22-Pistepirkko jatkaa yhä takuuvarmaa orkesteritoimintaansa. Järvenpäässä kokoonpanon muodostavat laulaja-kitaristi Hannu ”PK” Keränen, basisti-kosketinsoittaja Asko Keränen ja rumpali Esa ”Espe” Haverinen.

Joanna Connor on chicagolainen blueslaulaja, lauluntekijä ja kitaristi. Connorin ensimmäinen albumi ilmestyi vuonna 1989.

Puistobluesiin jo nimetty The Allman Betts Band joutui perumaan tulonsa Suomeen. Bändin muodostavat legendaarisen The Allman Brothers Bandin jäsenten lapset. Devon Allmanin ja Duane Bettsin lisäksi yhtyeen bassossa on kolmaskin Allman Brothersin jälkeläinen, Berry Oakley Jr. The Allman Betts Band ei tyydy seuraamaan isiensä jalanjälkiä, vaan on asettanut musiikilleen itsenäisen suunnan. Yhtye soittaa vahvasti bluesin sävyttämää southern rockia.

Gaëlle Buswel on ranskalaissyntyinen laulaja-lauluntekijä ja kitaristi, jonka musiikillinen ura alkoi 13-vuotiaana. Hänelle on kertynyt yli 500 konserttia Euroopassa ja kaksi Yhdysvaltain-kiertuetta. Buswel tuo Puistobluesiin omia kappaleitaan, joiden musiikkimaailma värittyy bluesrockin, folkin ja 1970-luvun rockin vaikutteilla.

Puistoblues on järjestetty Järvenpäässä pandemia-aikaa lukuun ottamatta vuodesta 1978. Viisipäiväinen tapahtuma pidetään totuttuun tapaan kesä-heinäkuun vaihteessa.