Grand Blues Festival 2022 Lahdessa 9. huhtikuuta

Grand Blues Festival 2022 Lahdessa 9. huhtikuuta

Perinteikäs tapahtuma Grand Blues Festival pidetään Lahdessa lauantaina 9. huhtikuuta.

Festivaalin esiintyjät ovat The Kokomo Kings (Ruotsi-Tanska), Solid Zue and The Crooked Teeth (Ruotsi) sekä paikallinen Blues Mafia All Stars.

Tapahtumapaikkana on Möysän musaklubi eli Mössö. Festivaalin nimi juontaa alkuajoilta, jolloin se järjestettiin Kauppahotelli Grandissa Lahden keskustassa.

Grand Blues Festival juhlistaa 20-vuotista taivaltaan, ja juhlan aihetta on myös Kokomo Kingsillä. Pohjoismainen bändi aloitti toimintansa vuosikymmen sitten. Alkuperäismiehistö löi vuonna 2012 hynttyyt yhteen ja tekaisi debyyttisinglen ”Artificial Natural”.

Kokomo Kings on soittanut Suomessa aiemminkin, ja härmäläistä tanssijalkaa tullaan taas narraamaan tositarkoituksella. ”Tämä on ennen kaikkea primitiivistä ja groovaavaa lauantai-illan musiikkia, joka on tehty tanssimista varten”, yhtye ilmoittaa verkkosivuillaan.


grand blues, festivaali, lahti, liput
Musiikillisen ilmaisunsa Kokomo Kings uuttaa Mississipin mutaisesta perusbluesista ja tuikkaa joukkoon rockabillyä, gospelia ja poppia sen kummemmin kursailematta.

Martin Abrahamsson toimii bändin laulaja-kitaristina ja Daniel Winerö rumpalina. Magnus Lanshammar (basso ja kitara) ja Waldemar Skoglund (kitara) vastaavat kielisoittimista.

Kokomo Kingsin uusin, kaikkiaan neljäs, pitkäsoitto ”A Drive-By Love Affair” ilmestyi viime vuonna. ”She’s Shaking Up a Storm” on biisi, jonka poljennosta olisi vaikka Fabulous Thunderbirds ylpeä:

Lahteen tulee huhtikuussa myös Solid Zue and The Crooked Teeth, joka on viime vuosien aikana tehnyt yhä painavampaa jalanjälkeä Ruotsin rootsmaisemaan. Bändi on päässyt kokeilemaan legendaarisen Stampen-klubin lavan kestävyyttäkin.

”Solid Zue on yhtä kuin suuri ääni pienessä kropassa”, Stampen kuvailee. ”Hän on saanut inspiraationsa suurista blueslaulajista. Omassa tekemisessään hän yhdistää sielukkaan soundinsa leikittelevään improvisointiin ja vahvaan asenteeseen.”


grand blues, festivaali, lahti, liput
Tarinan mukaan basisti Simon Svedmyr ja rumpali Johannes Braaf ovat kehittäneet rytmisektiotaan jo lapsuudesta asti. Vahvalle pohjalle on Charlie Karlssonin ja Charlie Holmlundin hyvä rakennella kitarakuvioita. Zubaida “Solid Zue” Solid hoitaa lauluhommat ja tarpeen tullen kosketinsoittimet.

Katso ja kuule yhtyeen tyylinäyte:

Grand Blues Festivalia järjestää Lahden Blues Mafia -yhdistys. Katso lisää yhdistyksen verkkosivuilta ja someprofiilista.

Grand Blues Festival 2022, Lahti

The Kokomo Kings (Ruotsi-Tanska)
Solid Zue and The Crooked Teeth (Ruotsi)
Blues Mafia All Stars

Aika: lauantai 9.4. noin kello 20 alkaen

Paikka: Möysän musaklubi

Ennakkoliput: Tiketti