Bluesin euroviisuvoittaja ja Chicagon bussikuski päästetään irti Rauma Bluesissa 2022

Bluesin euroviisuvoittaja ja Chicagon bussikuski päästetään irti Rauma Bluesissa 2022

Kotimaisen festivaalikentän raskassarjalainen Rauma Blues kajahtaa ilmoille elokuun 2022 toisena viikonloppuna.

Kuvassa yllä Kyla Brox. Kuva: Phil Melia

Pääkonserttiin on varmistunut kolme esiintyjää: yhdysvaltalaiset Toronzo Cannon ja Vanessa Collier sekä britti Kyla Brox.Toronzo Cannon, vanha kunnon bussikuski Chicagosta, lienee nipun tunnetuin artisti. Hän otti viime vuosikymmenellä hyvää nousukiitoa ja sai levytyssopimuksen legendaariselle Alligator Recordsille. Työmiehen mentaliteettia kaveri ei ole unohtanut.

– Kerrankin lähdin Amsterdamiin keikalle torstaina, ja tulin sunnuntaina takaisin. Maanantaina olin taas jo kuskaamassa bussia, Toronzo kertoi elämäntyylistään WTTW:n haastattelussa.

Kyla Brox tunnetaan paitsi artisti Victor Broxin tyttärenä myös ”bluesin euroviisujen” voittajana vuodelta 2019. Kylan piti tulla Rauma Bluesiin jo vuonna 2020, mutta hyvin tunnetuista syistä pääkonsertti jouduttiin perumaan.

– Vihdoin pääsemme kokemaan Suomen ja suomalaisen bluesyleisön! Viime aikojen jälkeen jokainen keikka on lahja, ja Rauma Blues on kuin kirsikka kakun päälle, Kyla sanoo Rauma Bluesin verkkosivuilla.

– Haluan rakentaa show’ni yhdessä bändin ja yleisön kanssa, saada kaikki mukaan lauluni tunteisiin, on se sitten iloa tai surua, seksikkyyttä tai vaikka röyhkeyttä, laulaja kertoo.

Vanessa Collierin soittokavereita ovat olleet muiden muassa Annie Lennox ja Willie Nelson, joten kovan luokan muusikosta on kyse. Hänen musiikkinsa on kiintoisa mikstuura funkia, soulia, bluesia ja rockia.

”The Run Around” -biisi antaa väkevää kuvaa Collierista laulajana ja puhaltajana:

Rauma Bluesia 2022 lämmiteltiin klubikeikoilla jo maaliskuussa, ja homma jatkuu torstaina 11. elokuuta. Raumalla on luvassa klubivetoja torstaina, perjantaina ja lauantaina.

Rauma Bluesin 2022 pääkonserttia vietetään lauantaina 13. elokuuta.