Raaka mutta rehellinen GA-20 ensimmäisen kerran Suomeen

Raaka mutta rehellinen GA-20 ensimmäisen kerran Suomeen

Yhdysvaltalainen, raakaa ja rehellistä modernia bluesia esittävä GA-20 esiintyy Suomessa toukokuussa.

Yhtyeen ensimmäinen Suomen-kiertue alkaa Kokkolasta Kulttuurikorjaamolta ja päättyy
Helsinkiin Malmitalolle. Muut keikkapaikat ovat Tampereen Klubi, Nakkilan Verstas sekä Apollo Turussa.GA-20 on yksi mielenkiintoisimmista bluestulokkaista. Vuonna 2018 perustetun yhtyeen taustalta löytyvät bostonilaiskaverukset Pat Faherty ja Matthew Stubbs, joita yhdistää rakkaus perinteiseen raskaaseen bluesiin, R&B:hen sekä 50- ja 60-lukujen rock & rolliin.

GA-20 täydentyi trioksi, kun siihen liittyi rumpali Tim Carman vuonna 2019. Yhtye julkaisi debyyttialbuminsa ”Lonely Soul” lokakuussa 2019, ja se ponkaisi välittömästi Billboardin blueslistan kakkoseksi.

Seuraava albumi ”Live: Vol.1” (2020) pani vielä paremmaksi nousten listaykköseksi ja nostaen bändin suuremman yleisön tietoisuuteen. Viime vuonna GA-20 julkaisi kolmannen albuminsa Alligator Recordsille ”GA-20 Does Hound Dog Taylor: Try it… You Might Like It!”.

Yhtye ilmoittaa ainoaksi tavoitteekseen olla ”raaka, intohimoinen ja rehellinen niin lavalla kuin studiossa”. Vaikutteita Faherty ja Stubbs ovat hakeneet legendaarisilta artisteilta kuten Lazy Lester, J.B. Lenoir, Earl Hooker, Buddy Guy, Otis Rush ja Junior Wells.

Nykymusiikissa kokemaansa aukkoa duo on osaltaan täyttänyt kirjoittaen ja esittäen rakastamaansa musiikkia modernissa muodossa.

Matthew Stubbs tunnetaan muun muassa blueslegenda Charlie Musselwhiten pitkäaikaisena kitaristina. Hän on soittanut lisäksi John Hammondin, James Cottonin, Junior Watsonin ja James Harmanin kanssa. Stubbsilla on myös The Antiguas -yhtye.

GA-20 Suomessa 2022

11.5. Kokkola, Kulttuurikorjaamo
12.5. Tampere, Klubi
13.5. Nakkila, Verstas
14.5. Turku, Apollo
16.5. Helsinki, Malmitalo