Riihisaari Blues viikonloppuna Savonlinnassa – ”Tällaiselle tapahtumalle on todella tilausta”

Riihisaari Blues viikonloppuna Savonlinnassa – ”Tällaiselle tapahtumalle on todella tilausta”

Riihisaari Blues soi Savonlinnassa torstaista sunnuntaihin, 10.–13. marraskuuta.

Savonlinnan museon oma Riihisaari Blues -festivaali järjestetään Olavinlinnan kansallismaisemassa toista kertaa.

Riihisaari toimii marraskuun hämärissä tunnelmallisena kotina bluesmusiikin festivaalille. Tapahtuman päänäyttämönä toimii Riihisaaren 170-vuotias tiilimakasiini, ja konserttitilana on Savonlinnan museon näyttelysali, jonne luodaan rento olohuonemainen klubitunnelma.

Perjantain ja lauantain esiintyjäkaartiin Riihisaaressa kuuluvat brittiläislähtöinen pianisti Louie Digman, yli 25-vuotisen uran tehnyt tykittäjä Knucklebone Oscar bändikvartetteineen, ympäri maailmaa 40 vuoden ajan bluesin ja juurimusiikin kanssa kiertänyt kitaristi-laulaja Dik Banovich, Riihisaari Bluesin perustajajäsen Ismo Haavisto sekä saksofoneineen New Orleansin hengessä sykkivä kuusihenkinen Masa Orpana Honk.

Tänä vuonna festivaali laajentuu myös Savonlinnan Kulttuurikellarille, jossa torstain etkoklubilla kuullaan Maria Hänninen & Olli Siikanen Duoa. Sunnuntaina festivaalin päätteeksi rentoudutaan ruuan ja levymusiikin parissa bluesiltapäivässä.

Savonlinnan Kulttuurikellarilla on vuoden loppuun esillä näyttely Mr. Blues, Pepe Ahlqvist – Jani Mahkosen valokuvia ja levynkansia. Riihisaaressa on tapahtuman aikana teemaan sopien myös levymyyntiä.

Riihisaari Blues -festivaali täydentää ja monipuolistaa osaltaan Savonlinnan ympärivuotista tapahtumatarjontaa ja tarjoaa musiikillisen piristyksen keskelle pimeintä syksyä. Riihisaaren ja Olavinlinnan kansallismaiseman puitteet toimivat ympäri vuoden kiinnostavana tapahtumien järjestämispaikkana ja ihmisten kohtaamispaikkana.

Tapahtuman perustajiin kuuluva museonjohtaja Nikke Kaartinen toteaa, että blues sopii Riihisaaren juurevaan miljööseen mitä parhaiten.

– Ensimmäisenä vuonna saatu palaute oli niin positiivista ja innostus suurta, että huomasimme tällaiselle tapahtumalle todella olevan tilausta, Kaartinen sanoo.

– Oman musiikkitapahtuman kautta voimme tuoda monipuolisesti esille museomme ja kohteemme teemoja uudessa valossa, komeassa ja ainutlaatuisessa ympäristössä, lisää Kaartinen.

Tapahtuman suunnittelusta ovat vastanneet Ismo Haavisto ja Nikke Kaartinen. Visuaalisesta ilmeestä vastaa Jani Mahkonen, ruoka- ja juomatarjoilusta Kulttuurihanat. Tapahtuman järjestää Riihisaari – Savonlinnan museo yhteistyökumppaneineen.

Riihisaari Blues, Savonlinna 10.-13.11.2022

To 10.11. klo 19 Kulttuurikellari
Maria Hänninen & Olli Siikanen Duo
Liput: 20 € / Museokortilla 15 €

Pe 11.11. klo 19 Riihisaari
Louie Digman (Britannia)
Knucklebone Oscar
Liput: 35 € / (Yhteislippu pe + la 60 €)

La 12.11. klo 19 Riihisaari
Dik Banovich (Ranska) & Ismo Haavisto
Masa Orpana Honk
Liput: 35 € / (Yhteislippu pe + la 60 €)

Su 13.11. klo 13–16 Kulttuurikellari
Bluesia lautasella ja levylautasella
Vapaa pääsy

Riihisaari: Riihisaaressa toimivat Savonlinnan museo, Metsähallituksen Saimaan luontokeskus sekä Savonlinnan seudun matkailu- ja retkeilyneuvonta. Kohde on myös arvokkaiden vanhojen museohöyrylaivojen kotisatama. Riihisaari sijaitsee Olavinlinnan kansallismaisemassa, Savonlinnan keskustassa.

Lähde: Savonlinnan kaupungin tiedote