Wilko Johnson on kuollut

Wilko Johnson on kuollut

Brittiläinen kitarasankari Wilko Johnson on kuollut.

Kuvassa yllä Johnson ja Norman Watt-Roy © Marko Aho

Johnsonin tiimi tiedotti, että Wilko oli kuollut 75 vuoden iässä 21. marraskuuta. Hän kuoli kotonaan Westcliff-on-Sea -paikkakunnalla, joka sijaitsee Britannian rannikolla Lontoosta itään.

– Tätä tiedotetta emme olisi koskaan halunneet tehdä. Teemme sen nyt raskain sydämin Wilkon perheen ja yhtyeen puolesta, Johnsonin virallisissa kanavissa ilmoitettiin.

Wilko Johnson muistetaan erityisesti Dr Feelgood -bändistä. Hän nousi legendaksi soittamalla Fender Telecaster -kitaraa, ainutlaatuisen vimmatusti ja ilman plektraa.

Suomessa Johnson esiintyi viimeisen kerran vuonna 2017. Silloin hän muisteli Dr Feelgodia, jonka ”pubrock” ammensi paljon aineksia bluesista.

– Kun Dr Feelgood aloitti Lontoossa, meistä tuli kuuluisia varsin nopeasti. Soitimme vanhaa tuttua kamaa, mutta eri lailla kuin oli totuttu. Musiikkimme oli jännittävää, mutta yksinkertaista, Wilko kuvaili Blues-Finland.comin haastattelussa.

– Hieman myöhemmin punkbändejä perustaneista tyypeistä monet innostuivat nähtyään meidät. Emme onnistuneet käännyttämään heistä rhythm ’n blues -diggareita, mutta he löysivät kauttamme sen energian ja yksinkertaisuuden, sanoi Johnson.