Rauma Bluesin 2023 esiintyjät

Rauma Bluesin 2023 esiintyjät

Rauma Bluesin 2023 pääkonsertti pidetään lauantaina 12. elokuuta.

Pääkonsertin kansainväliset esiintyjät ovat Robert Finley, Nora Jean Wallace ja Harlem Lake. Kotimaista panosta antavat Erja Lyytinen ja AT’s Roots & Ramblin’.

Louisianasta kotoisin oleva Finley tekee poikkeuksellista uraa. Hän musisoi vuosikymmenien ajan maltilliseen tahtiin ja oli jonkin aikaa poissakin musiikkipiireistä. Hän alkoi kuitenkin tehdä uutta tulemista yli kuusikymppisenä.

Vuonna 2016 ilmestyneen levyn nimi ”Age Don’t Mean a Thing” kertookin paljon miehen asenteesta. ”Sharecropper’s Son” -albumi (2021) lähtee puolestaan vauhtiin tällä raidalla:

Rauma Blues huomauttaa, että Finleyn laulun ”on kuvailtu olevan yhtä aikaa alligaattorimaisen alkukantaista ja makeampaa kuin loppukesän hunaja”.

Harlem Lake tulee puolestaan Alankomaista. Viitisen vuotta toiminut kvintetti uskoo perinteiseen bluesiin ja tuo omassa materiaalissaan esiin myös muita juurimusiikin ominaisuuksia.

Suomen seuratuin bluesartisti Erja Lyytinen herättää huomiota maamme rajojen ulkopuolellakin. Hän konsertoi jatkuvasti ympäri Eurooppaa ja on esiintynyt Pohjois-Amerikassakin. Syksyllä Erja tekee Suomessa juhlakiertueen. Hänen ensimmäisen albuminsa ”Wildflower” julkaisusta tulee kuluneeksi 20 vuotta.

Erjan viimeisin levy “Waiting For The Daylight” ilmestyi viime vuonna.

AT’s Roots & Ramblin’ puolestaan edustaa kotimaisen musiikin nuorta voimaa. Bändin muodostavat Arttur ”AT” Teränen (kitara ja laulu), Oliver Westerberg (rummut) ja Mikko Korpi (basso). Rauma Bluesissa kokoonpanoa laventaa Risto Kauppinen (tenorisaksofoni).

AT’s Roots & Ramblin’ pääsee kotikentälleen, sillä Teränen on raumalainen muusikko.

Rauma Blues 2023 vietetään torstaista lauantaihin 10.–12. elokuuta. Torstaille ja perjantaille on luvassa klubiohjelmaa. Pääkonsertti vietetään Rauman keskustaan nousevassa festivaaliteltassa.

Rauma Blues 2023

To 10.8. 

Ismo Haavisto (Wanhan Rauman Kaffebar)
Hamid Moeini Band (Poroholman Rantatalo)

Pe 11.8.

Unna & Helge Tallqvist Band, Lazymen Blues Band (Kulttuurikuppila Brummi)
Micke & Lefty (Café Sali)
Doktu Rhute Muuzic & Highway (Buena Vista)

La 12.8. pääkonsertti, Rauman keskusta

Ovet klo 16, ohjelma alkaa klo 17

Robert Finley (USA)
Harlem Lake (Alankomaat)
Nora Jean Wallace (USA)
Erja Lyytinen
AT’s Roots & Ramblin’

Liput: ennakkoon 60 euroa, ovelta 65 euroa