Kultsa Blues: Lyytinen, Silvennoinen, Honey B & T-Bones

Kultsa Blues: Lyytinen, Silvennoinen, Honey B & T-Bones

Helsingin perinteikkäällä Kulttuuritalolla vietetään marraskuussa Kultsa Blues -tapahtumaa.

Lavalle nousevat Erja Lyytinen, Heikki Silvennoinen ja Honey B & T-Bones. Kultsa Blues pidetään tiistaina 5. marraskuuta.

Yli 20 vuotta esiintymislavoja kiertänyt Lyytinen julkaisi taannoin levyn ”Diamonds on the Road”, joka on saanut hyvän vastaanoton.

Lyytisen ensimmäinen kansainvälinen soololevy ”Dreamland Blues” ilmestyi vuonna 2006, ja sen jälkeen suosiota on kertynyt runsaasti Suomen rajojen ulkopuolellakin. Tänä vuonna Erja matkustaa muun muassa Isoon-Britanniaan ja Ranskaan soittamaan. Lisäksi Australiassa Lyytinen nähdään ensimmäistä kertaa Byron Bay Blues -festivaalilla.

Pitkän linjan blueskitaristi-laulaja Heikki Silvennoinen on tehnyt mittavan päivätyön sekä muusikkona että näyttelijänä. Silvennoinen oli perustamassa 1980-luvun lopulla Q.Stone-yhtyettä. Bluesin saralla Heikki on vaikuttanut myös superbändi SF Bluesissa. Silvennoinen ja Pepe Ahlqvist ovat olleet mukana kaikissa vuonna 2002 perustetun SF Bluesin kokoonpanoissa.

SF Blues esiintyi vuonna 2017 Tampere Guitar Festivalilla. Kuva: Tomi Tolvanen

Tammi on juuri julkaissut Tommi Saarelan kirjoittaman kirjan ”Heikki Silvennoinen – Nousut ja laskut”. Teos on saatavana myös äänikirjana, jonka lukijat ovat Jarkko Pajunen ja Silvennoinen itse.

Honey B & T-Bones kuuluu suomalaisen musiikin peruskallioon. Yli 40 vuotta toimineen bändin kantavat voimat ovat Aija Puurtinen ja Esa Kuloniemi. Kaksikon jälkikasvu Mooses Kuloniemi toimii rumpalina, ja bassoa soittaa Pekka Rajamäki.

Lähde: Visual Median tiedote