Blues-Finland.comissa vakituinen toiminta päättyi – homma jatkuu vapaamuotoisempana blogissa

Bluesin valtakunnanverkko hiljenee. Vakituinen toiminta Blues-Finland.com -verkkolehdessä on loppunut.

Muutamia lyhyitä lomia lukuun ottamatta Blues-Finland.com toimi yhtäjaksoisesti syyskuusta 2006 lähtien. Tarkoituksemme oli tuottaa laadukasta, näkemyksellistä, ajankohtaista sekä lukijaa bluesin ja sen sukuisen musiikin harrastamiseen innostavaa materiaalia. Sille oli totisesti tilausta.

Alusta asti minulle oli kunnia-asia toimittaa Blues-Finland.comia ammattimaisesti. Ammattimainen toiminta vaatii rahoituksensa. Valtava kiitos kuuluukin apurahojen myöntäjille sekä varsinkin festareille, yhdistyksille, yrityksille ja bändeille, jotka ostivat mainostilaa.

Minulla ei ole pienintäkään halua sulkea Blues-Finland.comia. Mutta nyt kun hanat kuivuvat kuivumistaan, rahoitusilmasto ei yksinkertaisesti mahdollista sitä korkeaa journalistista tasoa, jolla toimimme.

Lähes 14 vuoden ajan hoidin Blues-Finland.comissa kaiken hallintotyön ja uutistuotannon sekä vastasin valtaosasta artikkeleita, mutta suuren työn tekivät myös lukuisat asiantuntija-avustajat. Erityisesti veijarit Kake Kiirikki ja Marko Aho ansaitsevat suurkiitoksen. Heidän tarinoissaan yhdistyivät asiantuntemus ja persoonallisuus aina verrattomalla tavalla.

Mutta nyt seuraa resurssien uusjako: toimintamme jatkuu rennompana ja vapaamuotoisempana blogissa. Etusivulle pääset osoitteista www.blues-finland.com/blogi ja blogi.blues-finland.com.

Vuosien varrella sain havaita, kuinka hienoa porukkaa bluesin parissa toimii. Ihmisten kohtaaminen olikin kaikkein parasta. Kiitos kaikille teille – niin muusikoille, puuhahenkilöille kuin yleisölle.

Näkemiin, muttei hyvästi

PASI TUOMINEN
Blues-Finland.comin perustaja