Tampere Guitar Festival uusii ohjelmansa, siirtyy syksyyn

Tampere Guitar Festival uusii ohjelmansa, siirtyy syksyyn

Tampere Guitar Festival siirtyy koronapandemian vuoksi kesäkuulta loppuvuoteen. Alustava ajankohta on loka-marraskuussa 2020.

Konserttiohjelma menee uusiksi. Suunnitellut kitarakilpailut ja -kurssit pyritään toteuttamaan kevennettyinä. Kun koronakriisin aiheuttamat kokoontumis- ja matkustusrajoitteet puretaan, tapahtuma toteutetaan mahdollisuuksien rajoissa.

Seuraava Tampere Guitar Festival on järjestyksessään kuudestoista.

Tapahtuman koordinaattori Tomi Tolvanen kertoi taannoin, että juurimusiikin näkyvyys on todennäköisesti kasvamassa. Muun muassa SF Blues avasi vuoden 2017 kiertueensa juuri Tampere Guitar Festivalilla.

– Siltä saralta löytyy lukuisia artisteja, joiden toivon vierailevan TGF:ssä tulevina vuosina. Juurihoitoa meillä on harjoitettu oikeastaan vasta viime vuosista lähtien kentän laajentamisen myötä, Tolvanen sanoi Blues-Finland.comille.

– Akustisen kitaroinnin, jazzin, bluesin, mustalaisjazzin ja fingerstylen kentiltä meillä on ollut varsin mielenkiintoisia vierailijoita eri puolilta maailmaa viimeisen kymmenen vuoden aikana.

Vuodesta 2005 lähtien Tampere Guitar Festivalia on järjestetty joka vuosi eri puolilla Pirkanmaata.