April Jazz jo peruttiin, sitten tuli uusi ajatus – ”Aikaa ei paljon ollut, rajoitteita sitäkin enemmän”

April Jazz jo peruttiin, sitten tuli uusi ajatus – ”Aikaa ei paljon ollut, rajoitteita sitäkin enemmän”

Espoolainen April Jazz järjestetään sittenkin keväällä 2020. Korona-ajalle ominaisesti festivaali välittyy yleisölle suoratoistoina.

April Jazz, joka ehdittiin jo kertaalleen perua, pidetään 22. – 25. huhtikuuta teemalla April Jazz Subgrooves. Ohjelmassa on kahdeksan eri esiintyjää, kaksi jokaisena iltana. Keikat lähetetään Helsingin G Livelabista, ja ne näkyvät Keikalla.fi-alustalla.

Festivaalijohtaja Matti Lappalainen sanoo, että varsinaisen festarin peruminen harmitti, mutta pian tuli uusi idea.

– Alkoi heti pyöriä ajatus striimattuna toteutettavasta festarimallista. Kun ajatus oli saatu mietittyä riittävän valmiiksi, alkoi mittava suunnittelu, soittelu ja asioiden sovittaminen. Aikaa ei paljon ollut, rajoitteita sitäkin enemmän, joten teimme töitä lähes kellon ympäri, Lappalainen kertoo.

– Monesti sooloesiintyjät ja duot ovat haastavia buukattavia festivaaleille, mutta nyt koronaviruspandemian aiheuttamat määräykset antavat niille ansaittua tilaa. Olen innoissani, sillä pienimmät kokoonpanot tuovat juuri sitä intiimiä fiilistä ja vaaran tuntua, jotka tekevät jazzista niin mielenkiintoisen.

April Jazz Subgroovesin konserttien väliajat täyttyvät artistihaastatteluista ja musiikkikeskusteluista. Mietitään muun muassa sitä, miten pandemia vaikuttaa luovuuteen. Yhteistyötahot ovat Keikalla.fi, Muusikkojen liitto, Espoon kaupunki ja G Livelab.

April Jazz Subgrooves 22.–25.4.2020

Keskiviikko 22.4.
18.00 Verneri Pohjola & Mika Kallio: Eläimen kuva
20.00 Kadi Vija Key Project

Torstai 23.4.
18.00 Maja Mannila
20.00 Timo Lassy & Teppo Mäkynen

Perjantai 24.4.
18.00 Tatu Rönkkö: Muovipullomusiikkia
20.00 Superposition

Lauantai 25.4.
18.00 esiintyjä julkaistaan myöhemmin
20.00 Kari Ikonen Solo

Yhden illan lippu 9,90 euroa, kaikki illat 29,90 euroa

Lähde: April Jazzin tiedote