Eliza Neals halusi rokkikouluun, mutta ajautui oopperaan – ja sitten bluesrock piti opetella uudestaan

Yhdysvaltalaisartisti Eliza Nealsin uusi albumi ”Black Crow Moan” ilmestyi 6. huhtikuuta.

Väkevää bluesrockia Neals esittää levyllä muun muassa Joe Louis Walkerin vahvistamana. Lisäksi mukana on Suomenkin keikkalavoilta tuttu Howard Glazer – vaikuttavathan sekä Neals että Glazer Detroitin seudulla.

Eliza Neals tunnetaan vahvana ja monipuolisena laulajana. Hänen juurensa vievät bluesiin ja rock and rolliin, mutta löytyy taustasta yllättävämpääkin.

– Isäni oli sotilaallinen kaveri ja hän aina muistutteli, että koulut pitää käydä. Sitten vaan kelailin, että mitähän minun pitäisi koulussa oppia, Neals sanoo.

– Koska olin jo laulanut ammatikseni Detroitin seudulla, ajattelin mennä yliopiston laulukokeisiin. Tarjolla oli vain oopperaa ja jazzia, vaikka rokkikouluun minä olisin halunnut…

Neals tuumasi, että ehkä oopperasta olisi apua laulajantyössä. Opinahjon ovet aukesivatkin. Hetikohta hänelle suositeltiin rokkikeikkojen jättämistä, jotta ääni pysyisi puhtaana. Määrätietoinen muusikko ei tietenkään totellut.

– Opin collegessa hyvän työmoraalin, mutta elämäntapa oli vähän liian siisti. Saamani koulutus oli kuitenkin todella arvokas, ja pääsin kamarimusiikkikiertueellekin Eurooppaan. Sitten koulun jälkeen kaikki opittu piti unohtaa, jotta löytäisin taas raspisen bluesrocksoundini!

”Black Crow Moan” sisältää 10 kappaletta, ja kokonaisuus on kuunneltavissa suoratoistopalveluissa. Fyysinen levy julkaistaan mahdollisimman pian koronaviruspandemian hellitettyä.

Sitaatit Gary Schwindin tekemästä haastattelusta