Bert Deivert ja Libby Rae Watson tekivät yhteislevyn, mutta koronakriisi romutti kiertueen

Bert Deivertin ja Libby Rae Watsonin yhteislevy ”She Shimmy” ilmestyy 14. huhtikuuta.

Mississippiläinen Watson ja Ruotsiin kotiutunut amerikkalaisartisti Deivert tapasivat nykymeiningin mukaisesti netissä. Heitä yhdistää syvä kiintymys pre-war bluesiin esimerkiksi Mississippi Sheiksin tapaan.

Uusi albumi sisältää Deivertin ja Watsonin originaaleja sekä versioita bluesklassikoista (Sam Chatmon, Little Hat Jones, Jimmy Rogers). Koronaviruspandemian takia suunnitelmat julkkarikeikoista menivät uusiksi.

– Minun piti matkustaa Memphisiin, mutta kaikki keikat tietenkin peruttiin, Deivert kertoo Blues-Finland.comille.

– Libby Rae asuu Mississipin rannikolla, lähellä New Orleansia, joka on nyt koronaviruksen kriisialuetta. Meidän oli tarkoitus tehdä kahden viikon rundi Mississipissä ja soittaa vielä New Orleans Jazz and Heritage Festivalillakin. Kuka tietää, milloin taas päästään soittamaan, Bert harmittelee.

Deivert, T-Model Ford ja Bill Abel. Kuva: Jeff Konkel

Bostonista kotoisin oleva Deivert, joka on asunut Ruotsissa 70-luvulta lähtien, on esiintynyt usein Suomessakin.

”She Shimmy” on Deivertille (laulu, kitara, mandoliini, slide-kitara) uran 13. ja Watsonille (laulu, kitara) kuudes pitkäsoitto. Artistivieraina kuullaan Charlie Musselwhitea ja Eric Bibbiä.