Bluesartisti Andres Roots teki soundtrackin yli 100 vuotta vanhaan mykkäelokuvaan

Bluesartisti Andres Roots teki soundtrackin yli 100 vuotta vanhaan mykkäelokuvaan

Suosittu virolaisartisti Andres Roots on jälleen historiallisten asioiden parissa.

Roots on taltioinut musiikin yli sata vuotta vanhaan virolaiseen mykkäelokuvaan ”Karujaht Pärnumaal” (Karhunmetsästystä Pärnumaalla). Elokuva (vuodelta 1914) on yksi Viron historian vanhimmista.

Andresin äänittämä kitaramusiikki kuuluu Viron Britannian-suurlähetystön projektiin #time4estonia. Elokuva, jonka restauroi Digital Film Finland, on nähtävissä lähetystön somekanavalla:

Karujaht Pärnumaal, muusika Andres Roots

It’s #time4estonia with the biggest predator in Estonian woods.KARU = bearDid you know that there are approximately 700 to 800 brown bears in Estonian forests? And their number is growing significantly.Obviously, if you have such a large number of bears about, sooner or later one way or other, someone is going to find out and use it to their advantage. For example, in a film.„The Bear Hunt in Pärnu County“ is considered to be the first Estonian narrative film, directed by the well-known photographer and etnograph Johannes Pääsuke in February 1914.And today we are using to our own advantage the expertise and talent of the „king of Estonian blues“ Andres Roots who has created a wonderful soundtrack for this silent film.Andres Roots has performed on blues-stages and -festivals across the globe, collaborated with the renowned British artists Steve Lury and Dave Arcari, has been on the cover of the ’Blues in Britain’ magazine and also, has received the award of the ’Bluesman of the Year’ from the UK radio station Severn FM, the Blues Hour.His best-selling album „Roots Music“ LP (2016) topped the official Estonian album chart. More about Andres Roots www.andresroots.comMany thanks, Rahvusarhiiv, Andres Roots, Asko-Romé Altsoo #stayathome #staysafe #takeyourtime #time4yourself #time4estonia #karu #bear #andresroots #estonianblues #rahvusarhiiv #johannespääsuke #stevelury #davearcari #bestofblues #servernFM Severn FM #bearhuntinparnucounty #rarefilms #archivefilms #estonianfilms #oldfilms #visitestonia #eestiloodus #bluesofbritain #musicestonia #tartu2024 #filmsoundtracks #silentfilm #filmmuet

Posted by Estonian Embassy in London on Thursday, April 30, 2020

Nelisen vuotta sitten Roots teki virolaista äänilevyhistoriaa. Hänen kokoelmalevynsä ”Roots Music” oli ensimmäinen Virossa täysin valmistettu vinyyli-LP. Ennen Vinyl Plantin perustamista Tarttoon lähin prässäämö oli Riiassa, Latviassa.

”Karujaht Pärnumaal” -soundtrackin Roots äänitti kotonaan Tartossa. Samassa paikassa taltioituivat hänen karanteeni-EP:nsä ”House Arrest” ja ”House Arrest 2”. Ensimmäisen keikkansa sitten helmikuun Andres heittää netissä perjantaina 8. toukokuuta kello 18 alkaen.

Koronaviruksen aikakautta kuvaa myös video ”Kevad 2020”, jolla Andres kertoo tunnoistaan ja soittaa suomalaisvalmisteista Hobo 63 -sikarilaatikkokitaraa – makuuhuoneensa ikkunassa.