Terho Keskitapio: rovaniemeläisen artistin sydän sykkii nyt bluesin tahtiin

Terho Keskitapio julkaisi uuden EP-levynsä ”My Blues Heart” huhtikuussa 2020.

Digitaalinen julkaisu on rovaniemeläisen Keskitapion (s. 1974) kolmas soololevy. Keskitapio tunnetaan eritoten jazzkitaristina: suuntausta edustavat hänen aiemmat taltiointinsa ”Unsteady Rhythm” (2007) ja ”The 2nd” (2014).

”My Blues Heart” -levyllä kuullaan Keskitapion bluesimpaa otetta, jota maustavat jazz- ja funk-vaikutteet. Uudella levyllään hän debytoi myös laulajana. Keskitapio vastaa kaikista sävellyksistä ja sanoituksista.

Levyn kokoonpano koostuu Rovaniemen kokeneesta blueskaartista. Keskitapion (kitara, laulu) ohella musisoivat Antti Lassila (kosketinsoittimet), Hannu Raudaskoski (basso) ja Mikko Silander (rummut).

Bluesia, rockia ja jazzia fiksusti fuusioiva ”Are You Ready For The Heat” on selkeä muistutus Keskitapion jazztaustasta, mutta varsinkin ”My Blues Heart” ja ”Doin’ the Right Thing” tarttuvat toimeen blueshengessä. Ensin mainittu ilahduttaa funkaavalla klangillaan ja Keskitapion makeasti seikkailevilla sooloilla, kun taas jälkimmäisestä löytyy jump-tunnelmaa. ”Like a Roller Coaster” taas panee vipinää virsuun kuin ylinopeutta jyskyttävä höyryveturi.

The Blues Heart -bändin lisäksi muusikoilla on paljon soittohistoriaa lappilaisista bändeistä (Slim Butler, Wristshakers, Pepe Petranen Blues Band, Raudaskoski Twins, Astman Brothers, Rovaniemi Big Band).

Terho Keskitapio: ”My Blues Heart” (EP)

1. Doin’ The Right Thing
2. My Blues Heart
3. Like A Roller Coaster
4. Are You Ready For The Heat

Terho Keskitapio – laulu, kitarat, sävellykset, sanoitukset
Antti Lassila – piano ja urut
Hannu Raudaskoski – basso
Mikko Silander – rummut

Vierailijat:

Ville Vitikka – taustalaulu
Christian DeWüeb – tamburiini
Esko ”Uki” Ollila – congat ja tamburiini