Savonsolmun blueskaravaani siirtyi Tallukkaan

Savonsolmun blueskaravaani siirtyi Tallukkaan

Koronavirusvuoden konsertit ja festivaalit ovat saaneet tuta ajan kovuuden, eivätkä pandemian seuraukset ole säästäneet blueskansaakaan. Muutamia tapahtumia kesäänkin kuitenkin ehti järjestyä, ja yksi ilahduttavimmista selviytymistarinoista on ehdottomasti uutuustapahtuma Hotelli Tallukka Blues Party.

Teksti ja kuvat: Olavi Rytkönen

Viime vuonna jätettiin haikeat jäähyväiset Pieksämäen legendaarisille Savonsolmu-hotellin bluesjuhlille, mutta kuinka ollakaan, Vääksystä löytyi uusi tapahtumapaikka. Savonsolmun kävijöiden askelmerkkeihin hienosti soveltuva tyylikäs hotelli Tallukka toivotti blueskansan tervetulleiksi.

Heti perjantai-iltana päästiin baarin puolella täyteen vauhtiin kolmen erilaisen kokoonpanon voimin. Pepe ja Joel Ahlqvist johdattivat tutuilla bluessävelmillä väkeä ydinasian äärelle ja Maisteri T:n ja Lihan Tien oli helppo nykäistä väki parketille. Turn On veti voimalla ja tunteella illan nippuun.

Lauantaina starttailtiin jo iltapäiväkolmelta kuumalla ulkoterassilla, nytkin Ahlqvistit avasivat soitannot Setin lopulla mukaan tuli boogiepianisti Lauri Kannas, joka jatkoi toisen setin osin soolona, osin yhdessä harpisti Petteri Keinäsen kanssa.

Illan pääkonsertti hulppeassa toisen kerroksen avarassa Päijänne-salissa oli mahdollista toteuttaa kaikkia viranomaissuosituksia noudattaen. Homma toimi asianmukaisesti ja kaikki sujui mallikkaasti ilman turhia rötinöitä.

Illan avasi Lumberjacks, joka on muutamassa vuodessa kiilannut Suomen bluesryhmien eturiviin. Mukana on neljä kovaa soittajaa, jotka hallitsevat instrumenttinsa lisäksi myös laulupuolen. Olipa päävokalistina kuka tahansa, homma toimii upeasti.

Perheorkesteri Honey B Family on iskussa ja rumpali Mooses Kuloniemi keräsi illan raikuvimmat aplodit. Esa Kuloniemi ja Aija Puurtinen puolestaan olivat kuin kotonaan tutuissa blues- ja rockpaloissa, mutta mukana oli hieman harvinaisempaakin materiaalia. Juuri edesmennyttä Peter Greeniä muistettiin häntäkin asianmukaisella tavalla.

Huuliharppumestari Helge Tallqvistin rytmiryhmä on jo pitkään ollut huippuluokkaa ja vokalisteina on nähty monta tyylikästä bluesladyä. Nyt Helgen kanssa lavalle nousivat Emilia Sisco, Queen Fatima ja Charlotta Kerbs. Juurevassa setissä tuli niin Slim Harpoa kuin Little Walteria ja paljon muuta aitoa asiaa. Hiki irtosi niin bändiltä kuin kuulijoiltakin.

Tuttu jenkkiläinen bluesosaaja Kat Baloun saapui Tallukkaan Storyvillen ja Angelniemen kautta Saksasta, ja hänhän hoiti vaativan tonttinsa loistavasti yhdessä Jaska Prepulan, Jonne Kulluvaaran ja Juppo Paavolan kanssa. Kokenut laulaja-harpisti otti yleisönsä tälläkin kertaa.

– Tapahtuma ylitti odotukset, kuittasi promoottori Ipi Kaipiainen sunnuntaina tunnelmat saatellessaan eri puolilta Suomea saapuneita bluesvieraita kotimatkalle.

Arvio osui nappiin, sillä kaikki huoneet myytiin loppuun ja iltakeikoille myytiin lippuja sen verran kuin rajoitusaikana oli mahdollista. Jos ei maailma ihan lukkoon mene, on tapahtumalle luvassa jatkoa.

OLAVI RYTKÖNEN, teksti ja kuvat

Turn On Maisteri T Urmas Niemi, Lumberjacks Kat Baloun Honey B Family Joel Ahlqvist ja Pepe Alhqvist