Esa Eloranta purkaa kokemukset levylle: ”Jokainen tarvitsee terapiaa, minulle toimii laulujen kirjoittaminen”

Kuva: Pasi Rytkönen

Laulaja-lauluntekijä Esa Elorannan uusi albumi ”Bensaa ja kahvia” ilmestyy perjantaina 11. syyskuuta.

Elorannan kymmenes soololevy toteutettiin luottoryhmällä, johon kuuluvat Jarmo Nikku, Harri Ala-Kojola, Masa Maijanen, Pekka Gröhn, Roosa Kerkola ja Pasi Kerkola. Edellisen, eroteemaisen albumin jälkeen kuljetaan eteenpäin pienin askelin.

– En ole tietoisesti valinnut omaelämäkerrallista tapaa kirjoittaa lauluja. Se vain tuntuu luontevimmalta. Kirjoittaa siitä, mistä tietää eniten, Eloranta kuvailee.

– Jokainen meistä tarvitsee terapiaa, ja minulle toimii parhaiten laulujen kirjoittaminen. Jos haluaa tietää, mitä minulle kuuluu, kannattaa kuunnella viimeisin levyni. Tosin kuulumiset tulevat jälkijunassa, johtuen levynteon pitkällisestä prosessista.

Artisti korostaa, että viime vuosina on tapahtunut paljon.

– Parin vuoden aikana olen menettänyt isäni, opetellut elämään itsekseni, ihastunut ja pettynyt. Yrittänyt kuunnella järkeä, vaikka sydän huutelee lujempaa. Miettinyt ja ihmetellyt elämää. Pohtinut yhtä hahmoa ajan jalkoihin jääneellä huoltoasemalla. Käynyt tuulimyllyjä vastaan lauluin ja kitaroin. Luottanut siihen, että löydän rakkauden vielä joskus.

”Bensaa ja kahvia” -levyltä on kevään ja kesän aikana julkaistu kaksi singleä: ”Toisinaan” ja ”Valmis elämään”.

Oululaissyntyinen Esa Eloranta on tuttu mies rootskuvioista. Vuosituhannen alussa hän vaikutti ”Kultakurkut”-kokoonpanossa Harri Marstion, Eero Raittisen ja Bablon kanssa. Esa on esiintynyt useissa alan tempauksissa, kuten helsinkiläisklubi Storyvillen Roots Tuesday -illoissa.

Oman artistiuransa ohessa Eloranta on kirjoittanut lauluja monille artisteille: esimerkkeinä Jorma Kääriäinen, Jani Wickholm, Katri Helena, Jari Sillanpää, Matti Esko, Heikki Hela ja Vesa Haaja.

Lähde: Emsalö Musicin tiedote