Pekka Tiilikainen & Beatmakers tehovireessä: uusi albumi purkkiin alle kuudessa tunnissa

Pitkän linjan kitarayhtye Pekka Tiilikainen & Beatmakers on julkaissut uuden albumin nimeltä ”Guitar Town”.

Uudella levyllään yhtye nojaa instrumentaali-ilmaisuun. Vierailijajoukkoa löytyy: Kaarle Viikate, Hannu Kiviaho (Fatboy), Martin Cilia (The Atlantics), Hannu Könönen (The Doltones) ja Eki Sutela (The Sounds, The Oldies).

Pääosin uutta biisituotantoa sisältävä levy on maustettu muutamalla cover-kappaleella.

– Levy näyttää jälleen kerran, että Pekka Tiilikainen & Beatmakers on suunnannäyttäjä eikä ole jumiutunut vanhoihin kaavoihin, bändi ilmoittaa tiedotteessaan.

– Bändin kovasta soittokunnosta kertoo myös se, että levy äänitettiin yhden, vajaat kuusi tuntia kestäneen studiosession aikana. Melkoinen suoritus!

Levyn tuotannosta vastaa Wanaja Music Oy. Sen julkaisi lisenssillä ruotsalainen Triola Records, joka on erikoistunut rautalankamusiikin julkaisutoimintaan. Levy tuli ulos Ruotsissa 10. heinäkuuta ja Suomessa 15. elokuuta.

Yhtyeessä soittavat Juha Heinonen (soolokitara), Pekka Tiilikainen (rytmikitara), Jori Venemies (basso) ja Mikko Lund (rummut).

Yli 30-vuotisella urallaan Pekka Tiilikainen & Beatmakers on vienyt suomalaista osaamista Englantiin, Alankomaihin, Saksaan ja Ruotsiin. Usean vuoden keikkatauon jälkeen yhtye palasi vuonna 2016 väkevästi. Sittemmin on ilmestynyt kaksi studiolevyä, yksi livelevy sekä tuplakokoelma aiemmasta instrumentaalituotannosta.