Aili Ikosen uutuus ilmestyi – ”Suru ei oo suora viiva”

Laulaja Aili Ikosen uusi sooloalbumi ”Suru ei oo suora viiva” on ilmestynyt.

Levyn taustalla on luottokvintetti, joka on ollut aiemminkin Ikosen pitkäsoitolla: eturivin jazzmuusikoihin lukeutuvat Janne Toivonen (trumpetti), William Suvanne (saksofonit), Tuomas J. Turunen (piano), Mikko Pellinen (basso) ja Mikko Arlin (rummut).

Sävellykset ja sanoitukset ovat Ikosen käsialaa, sovituksista vastaa yhtyeen basisti Mikko Pellinen.

Aili kertoo, että uusi levy luotaa lohdun, luottamisen, luopumisen ja elämälle antautumisen teemoja. Se kertoo myös uusista aluista.

– Kaikissa kohtaamisissa ja elämän tapahtumissa vuorottelevat valo ja varjo sekä niiden välinen siirtymätila, jossa värit sekoittuvat, Ikonen kuvailee.

– Minua kiehtoo tämä välitila ja mitä kaikkea se minussa ja meissä synnyttää. Ja ettemme ole täällä kipuiluinemme ja iloinemme yksin, vaikka joskus siltä tuntuisikin. Levylle syntyi lauluja uusista aluista, hämärän kauneudesta ja irti päästämisestä.

Aili Ikonen julkaisi vuonna 2016 ”Laulan”-sooloalbuminsa, jota seurasi levy ”Piirrä minut”. Ikonen nähtiin Linnan juhlien solistina vuonna 2015. Lisäksi hän on loistanut monien jazzprojektien keulilla ja tullut tutuksi yhteistyöstä muun muassa Jukka Perkon kanssa.

Lähde: Ginger Vine Management & PR:n tiedote