Tom Principato julkaisee kaksi uutuutta

Yhdysvaltalainen artisti Tom Principato lanseeraa kaksi uutuutta: yhden uusintapainoksen sekä taltioinnin arkistojen kätköistä.

Vuoden 2003 albumi ”House on Fire” tulee nyt markkinoille deluxe-painoksena. Uudelta painokselta löytyvät bonuksina aiemmin julkaisematon kappale ”Play It Cool” sekä liveversio biisistä ”Baptised in Muddy Water”.

Levyllä soittavat Principaton luottomiehet John Perry (basso) ja Joe Wells (rummut). Tommy Lepson (urut), Kevin McKendree (piano) ja Mark ”Kaz” Kazanoff (saksofoni) vierailevat.

Kun ”House on Fire” oli tuore, Tom Principaton bändi lähti Euroopan-kiertueelle. Alankomaiden Hilversumissa äänitettiin keikka, joka tulee nyt julki nimellä ”House On Fire Live In Europe”. Kiekko pitää sisällään Principaton originaaleja sekä covereita muun muassa B.B. Kingiltä ja Louis Jordanilta.

Viisi vuotta “House on Fire” -albumin jälkeen Principaton bändi (mukana jälleen Perry ja Wells) lähti taas Eurooppaan. Kevättalvella 2008, jolloin ”Raising the Roof!” oli uunituore, yhtye otti suunnaksi myös Suomen. Keikkoja oli Turussa ja Lahden Grand Blues Festivalilla.

Vuoden 2008 levyn avaava kipale ”Lock and Key” kuuluu Principaton valioihin.

”Se yksinkertaisesti symboloi rakkauttani New Orleansin musiikkiin. Se ei erityisesti liity mihinkään todellisuuden tapahtumaan eikä varsinkaan ole omaelämäkerrallinen. Uudella levyllä on muutenkin enemmän New Orleans -vaikutteita kuin useilla aikaisemmillani”, Tom kertoi Blues-Finland.comille.

Tom Principaton uuteen tuotantoon kuuluu myös kirja ”They Tell Me I Had a Good Time!”, joka kertoo miehen seikkailuista musiikin maailmassa. Yhdysvaltain pääkaupunkiseudulla asustava Principato keikkailee lähiviikkoina kotikonnuillaan.