Hurriganes-kirja ilmestyy marraskuussa – yli 500 sivun järkäle

Hurriganes-kirja ilmestyy marraskuussa – yli 500 sivun järkäle

Kirja ”Hurriganes – Albumit 1973-1988” ilmestyy marraskuun 5. päivänä 2020. Teoksen on laatinut Vesa Kontiainen.

Kustantaja Bazarin kuvailun mukaan nyt tulee tarjolle ”mahtava tietopaketti kaikille Hurriganes-faneille”. Uusi julkaisu lupailee mielenkiintoista haastattelumateriaalia sekä tuoreeltaan että arkistojen kätköistä ja paljon triviatietoa Hurriganesin levyistä.

– Tämä kirja ei ole Hurriganes-historiikki, vaan se kertoo bändin albumeista vuosilta 1973–1988 sekä yhtyeen soittajien soololevyistä, Bazar kertoo tiedotteessaan.

– Bonuksena ovat livelevyt: vuonna 1996 julkaistu ”Live in Stockholm 1977” sekä vuonna 2011 julkaistu ”Live in Hamina 1973”. Jokaisen albumin kohdalla kerrotaan studiotyöskentelystä, biiseistä, levyn vastaanotosta ja listasijoituksista.

Kirjassa ääneen pääsevät monet levynteossa mukana olleet soittajat, kuten Hurriganes-jäsenet Remu Aaltonen, Ile Kallio ja Janne Louhivuori sekä Jukka Gustavson, Måns Groundstroem, Seppo Valjakka, Esa Kotilainen, Matti Everhall ja Jan Holm.

Vesa Kontiainen iloitsi somessa, että ”kirjasta tuli jees”. Hän lisäsi, että ”Hurriganes – Albumit 1973-1988” sisältää asiaa Remun, Cisse Häkkisen, Ile Kallion, Albert Järvisen ja Janne Louhivuoren soololevyistä. Mittaa uutuuskirjalle kertyy vakuuttavat 560 sivua.

Aiemmin varsinaisten Hurriganes-teosten lisäksi ovat ilmestyneet Cisse Häkkisestä (Honey Aaltonen) ja Albert Järvisestä (John Fagerholm – Jaakko Riihimaa) kertovat kirjat.

Hurriganesin (noin 1971–1988) suoraviivaisella rockilla oli suorat juuret bluesiin. Varsinkin alkutaipaleellaan yhtye soitti muun muassa Bo Diddleyta, Chuck Berrya ja Freddie Kingiä. Pekka Järvinen puolestaan nappasi taitelijanimensä bluessuuruus Albert Kingiltä.

Vaikka varsinaisista Ganes-ajoista on kauan, legendabändin perinne elää monin tavoin. Yhtyeen kunniaksi on julkaistu useita tribuutteja; tribuuttibändeistä merkittävin lienee joutsenolainen Black Devils, joka sai viime vuonna vahvuuteensa Ile Kallion. Erikoiskokoonpano heitti suosittuja keikkoja. Konserttilevy ”Live at Tavastia” ilmestyi 28. helmikuuta 2020.

Lue myös: