Wolfskin Duo kääntää Rautavaaraa bluesiksi – ”Reissuromantiikan tiellä mekin ollaan”

Wolfskin Duo kääntää Rautavaaraa bluesiksi – ”Reissuromantiikan tiellä mekin ollaan”

Wolfskin: nelimiehinen duo vauhdissa © Wolfskin

Koronaviruspandemia vei muusikoilta keikat, mutta suomalaisbändi Wolfskin Duo ei lannistunut. Yhtye äänitti, pääosin kotioloissa, akustispainotteisen rootslevyn ”Isolation Days”.

Wolfskinin varsinaiseen duokokoonpanoon kuuluvat laulusolisti-cajonisti JM Rinne sekä kitaristi-kosketinsoittaja AA Heikkilä. Trioksi bändin laventaa uusi vahvistus, basisti Josi Kaijalainen.

”Isolation Days” -levyllä merkittävässä osassa on tuottaja Jani Autero. Hän teki hienot taustalaulut, jouset ja koskettimet muutamiin biiseihin. Lisäksi featuring-artisteina kuullaan huuliharpisti Antti Gröhniä ja taustalaulaja Meri Saarikalliota.

AA Heikkilä, millainen prosessi ”Isolation Days” oli?

Meillä oli biisejä valmiina keväällä, ja levyntekoa oli viivytetty, koska aloitimme klubi-illat ravintola Vagabondassa Vantaalla. Koronavirus sotki tietenkin keikka-ajatukset. Muun muassa Puistoblues jäi välistä. Se harmitti.

Mietittiin sitten, että väsätään levy eristyksissä. Tehtiin ysärimallisella kasiraiturilla pohjat, ja lopputulos vietiin Janille SoundLouhos-studioon. Jani miksasi ja tuotti koko homman loppuun. Toukokuusta elokuuhun tässä taisi aikaa mennä. Julkaisin tämän sitten omalla Seita Records -levymerkillä edellisen levyn tapaan.

Kiekon biiseistä ainakin ”Train Whistle Call” on herättänyt erityistä huomiota?

Solistimme Maken mukaan se on levyn kuunnelluin biisi somessa. Onhan se onnistunut biisi etenkin saundillisesti, ja levyllä se edustaa ehkä eniten Wolfskinia. Make vetää hyvät vokaalit siihen. Biisi syntyi samoin kuin moni muukin meidän ralleista. Makella oli sanat valmiina. Itse väsäilin riffiä ja äänitin kännykällä demon.

Mulle tärkeä biisi on ”Weather Man”, koska mä haluan levylle aina yhden melodisen ja nätin biisin. Päädyin sen myös laulamaan. Jani teki sen kanssa upeata duunia.

Tapio Rautavaaran ”Kulkuriveljeni Jan” kääntyy Wolfskin-kappaleeksi ”My Brother John”. Miten päädyitte levyttämään Rautavaaraa?

Rautavaaraa kohtaan on etenkin solistillamme suuri arvostus, ja tietty mullakin. Tapio Rautavaara on yksi blueseimmista hahmoista Suomen kevyen musan historiassa. Ei ehkä niinkään musiikillisesti, mutta tarinoiltaan sekä asenteeltaan musiikkiin. Mies oli musiikkityöläinen, joka kierteli nöyrästi kansan keskellä yöpyen halvoissa majataloissa. Ei mitään prameaa. Sillä reissuromantiikan tiellä mekin ollaan.

Solistimme teki käännöksen Rautavaaran laulun tekstiin. Osa levytyksestä äänitettiin Albert Järvisen vanhoilla hoodeilla Veitsitiellä, Vantaan Hämevaarassa.

Minkälaisia suunnitelmia bändi pystyy tekemään nyt vaikeina aikoina?

Vähän varoen ollaan keikkoja tehty. Helsingin Käpygrillissä ja Nousiaisten Pohojanportissa olisi vielä vedot loppuvuonna, sekä mahdollisesti joulukuussa vielä yksi keikka Vagabondassa. Vagabondassa keikat ollaan tehty pääasiassa duona, ja mukana on ollut frendejä feattaamassa.

”Isolation Days” on saatavilla fyysisesti Levykauppa Äxästä ja Wolfskinin keikoilta. Levy löytyy myös suoratoistopalveluista.