Muddy Watersin nuorin poika debytoi Delmark Recordsilla – Mojo Morganfield tähtää myös Eurooppaan

Mojo Morganfield on liittynyt legendaarisen Delmark Recordsin leiriin ja julkaissut levymerkille ensimmäisen singlensä.

Nimi Morganfield soittaa luonnollisesti monen bluesfanin kelloja. Ja kyllä: Mojo on Muddy Watersin eli McKinley Morganfieldin poika.

Digitaalisella singlellä ”It’s Good To Be King” Mojon rinnalla soittaa Rick Kreher, joka oli Muddy Watersin bändin viimeinen vakiokitaristi. Bändiin kuuluvat myös tutut kaverit Ronnie Baker Brooks, Billy Branch ja Brother John Kattke.

Joseph Morganfield, 56, on Muddyn nuorin poika ja syntyperäinen chicagolainen. Hän oppi kitaransoittoa Bob Margolinilta ja oli jo poikasena mukana isänsä keikoilla.

Muddy oli kova baseballfani (Chicago White Soxin kannattaja), mutta ”Joe” löysi lajikseen koripallon. Lukioaikana Joe Morganfield kuului Illinois’n osavaltion tähtipelaajiin. Kovatasoiseen yliopistoliigaankin tuli sopimus (University of Northern Iowa), mutta sankariteot jäivät siellä vähiin.

Musiikkiyleisön onneksi Joesta on kuoriutunut taas esiintyjä nimeltä Mojo Morganfield. Viime vuonna hän toimi Bad Companyn lämppärinä. Oman bändin The Mannish Boyzin kanssa hän pääsi stagelle Chicago Blues Festivalilla.

Nyt uudesta Delmark-levytyksestä ”It’s Good To Be King” toivotaan vetonaulaa. Mojo tähtää kiertueille USA:han ja Eurooppaan, kunhan koronaviruspandemia antaa myöden. Suomeenkin hän tulisi mielellään.

– ”It’s Good To Be King” -biisin lähetti minulle Big Daddy Gumbo (Tommy Dardar). Tykkäsin siitä heti. Kappaleessa on hyvät perusainekset, mutta heitin vielä omani sekaan, Mojo kertoo.

Kuuntele single tästä:

– Jokaisella on oma linnansa. Jokaisella on oikeus tuntea itsensä kuninkaaksi tai kuningattareksi. Ainakin silloin, kun kaikki menee hyvin, eli mojo toimii! Hyvää hetkeä ei tule joka päivä, mutta silloin, kun tulee, siitä pitää nauttia, ohjeistaa Mojo Morganfield.

Legenda: Muddy Waters

Muddy Waters (McKinley Morganfield, synt. 1913, k. 1983) oli mississippiläinen bluesartisti. Hän on yksi kuuluisimmista blueshahmoista maailmassa.

Hän nousi kuuluisuuteen 1940-luvulla muutettuaan Chicagoon. Hämmästyttävän karisman omannut laulaja-kitaristi teki kuolemattomiksi esimerkiksi kappaleet ”Hoochie Coochie Man” ja ”Mannish Boy”.

Muddyn pojista myös Mud Morganfield ja Big Bill Morganfield ovat menestyneitä muusikoita.

Watersia on kunnioitettu Blues-Finland.comissa seuraavin artikkelein: