Suomen Micke Björklöf kansainväliseen Blues Caravaniin

Suomen Micke Björklöf kansainväliseen Blues Caravaniin

Suomalaisartisti Micke Björklöf on saanut kutsun kansainväliseen Blues Caravan -kiertueeseen vuosimallia 2021.

Björklöfin lisäksi karavaanikolmikkoon kuuluvat Eliana Cargnelutti ja Ghalia Volt. Saksalainen levy-yhtiö Ruf Records on järjestänyt Blues Caravania vuodesta 2005 lähtien.

Konsertti- ja kiertuenäkymät ovat arvoitukselliset koronavirustilanteen vuoksi, joten Blues Caravanin keikkapäivämäärät ovat vielä täsmentymättä. Usko hankkeen toteutumisesta tietenkin elää.

– Musiikilla on enemmän voimaa kuin yhdelläkään pandemialla. Taas lähdetään liikkeelle kolmen kansainvälisen tähden voimin, Blues Caravanin verkkosivuilla julistetaan.

– Konserteissa on luvassa kaikkien kolmen setit, joiden aikana käydään kaikki tunteet ja genret läpi. Jokaisen illan finaalina koetaan kaikkien jamien äiti, kun kaikki esiintyjät päästetään yhdessä irti, kuuluu kuvailu.

Tavallisesti Blues Caravan tekee laajan Euroopan-kiertueen. Keikkoja on ollut Suomessakin, erityisesti silloin, kun suomalaisia on vahvuudessa.

Ensimmäisessä Blues Caravanissa vuonna 2005 esiintyivät Candye Kane, Sue Foley ja Ana Popovic. Erja Lyytinen pääsi mukaan jo toisena vuonna, kavereinaan Ian Parker ja Aynsley Lister. Suomalaisista karavaanissa on esiintynyt myös Ina Forsman.

Micke Björklöf tekee huomattavaa uraa suomalaisessa – ja nyt yhä enemmän kansainvälisessä – juurimusiikin maisemassa. Iso bändi Micke Björklöf & Blue Strip on levyttänyt niin Englannissa, Walesissa kuin New Orleansissa. Orkka on tehnyt paljon kansainvälisiä kiertueita.

Lisäksi Björklöf soittaa suositussa Micke & Lefty -duossa Ville Leppäsen kanssa. Kun mukaan vielä liittyy Miikka Kivimäki, saadaan trio Micke & Lefty feat. Chef. Trion viimeisin kiekko ”Let the Fire Lead” ilmestyi toukokuussa 2020.