Borderhill Bay sukeltaa vanhasta merenpohjasta, mutta puhuu välillä vakaviakin

Borderhill Bay sukeltaa vanhasta merenpohjasta, mutta puhuu välillä vakaviakin

Kuva © Borderhill Bay

Kotimaisen Borderhill Bay -duon ensimmäinen taltiointi on ilmestynyt.

”Juurimusiikkia vanhasta merenpohjasta” tuli kuultaviin suoratoistopalveluihin 2. joulukuuta. Julkaisuun kuuluu neljä kappaletta.

Kaksikon muodostavat kitaristi-laulajat Pekka ”Mr Borderhill” Rajamäki ja Markku ”Mr Bay” Lahti. Borderhill Bayn kotipaikka on Noormarkku.

– Olemme aikuisia soittajia, ja ensiaskeleet soittamisen parissa otettiin jo 1960-luvun lopulla. Musiikilliset vaikutteet löytyvät pitkälti 1970-luvulta, kaksikko kertoo.

– Erinäisten, monimuotoistenkin vaiheiden jälkeen löimme pitkästä aikaa ideat yhteen ja lähdimme noin vuosi sitten duopohjalta työstämään omaa materiaalia covereiden jatkoksi.

Yhteistyön edettyä Borderhill Bay oli jo valmis lähtemään keikoille, mutta vuosi 2020 koronavirusongelmineen romutti suunnitelmat. Duo päätti sen sijaan julkaista omia tuotoksia suoratoistopalveluihin.

– Biisit ovat kertomuksia elämästä ja asumisesta länsirannikon maaseudulla. Bluespohjalta ollaan lähdetty. Sekaan on ympätty vaikutteita countrysta, rokista ja balladeista.

– Julkaisu on meidän näköisemme. Mennään hiukan pilke silmässä koko ajan, vaikka välillä puhutaan vakaviakin, kertovat herrat Borderhill ja Bay.

Duon suunnitelmissa on lähteä keikoille yleisen terveystilanteen kohennuttua ja julkaista pitkäsoitto juhannukseen mennessä.

Katso tästä Borderhill Bayta 17 minuutin edestä: