Muusikko, Muddy Watersin poika Joseph Morganfield on kuollut

Muusikko, Muddy Watersin poika Joseph Morganfield on kuollut

Muusikko Joseph Morganfield kuoli yllättäen torstaina. Hän oli 56-vuotias.

”Mojo” Morganfield oli muusikko ja blueslegenda Muddy Watersin nuorin poika. Chicago Sun-Times -lehden tietojen mukaan Morganfield kuoli torstaiaamuna 10. joulukuuta 2020.

Levy-yhtiö Delmark Records kertoi, että kuolinsyy oli äkillinen sydänkohtaus.

Morganfield oli juuri avioitunut. Musiikkirintamallakin tapahtui. Delmark Records julkaisi äskettäin Mojon singlen ”It’s Good to Be King”, ja artisti oli lähdössä innokkaana kohti keikkalavoja.

Somessa, vain kuusi päivää ennen kuolemaansa, Mojo Morganfield ilmaisi kiinnostuksensa tulla Suomeenkin.

Joseph Morganfield oli syntyperäinen chicagolainen. Hän oppi kitaransoittoa Bob Margolinilta ja oli jo poikasena mukana isänsä keikoilla.

Muddy oli kova baseballfani (Chicago White Soxin kannattaja), mutta ”Joe” löysi lajikseen koripallon. Lukioaikana Joe Morganfield kuului Illinois’n osavaltion tähtipelaajiin. Kovatasoiseen yliopistoliigaankin tuli sopimus (University of Northern Iowa), mutta sankariteot jäivät siellä vähiin.

Urheilu-uran ja kiireisten perhevuosien – hänellä oli seitsemän lasta – jälkeen Joesta oli taas kuoriutunut esiintyjä nimeltä Mojo Morganfield. Viime vuonna hän toimi Bad Companyn lämppärinä. Oman bändin The Mannish Boyzin kanssa hän pääsi stagelle Chicago Blues Festivalilla.

Muddy Waters (McKinley Morganfield, synt. 1913, k. 1983) on yksi kuuluisimmista blueshahmoista maailmassa. Muddyn pojista myös Mud Morganfield ja Big Bill Morganfield ovat menestyneitä muusikoita.