Bluesia rakastavaisten päivään: ”Cherry On Top”

Bluesia rakastavaisten päivään: ”Cherry On Top”

© Johnny Burgin

Bluesartisti Johnny Burgin teki uutta musiikkia vuoden romanttisimman päivän kunniaksi.

”Cherry On Top” edustaa tekijänsä mukaan ’burleskibluesia’ ja kuljettaa rakkauden sanomaa. Valentine’s Day on oikeasti rakastavaisten päivä, mutta esimerkiksi Suomessahan se on vääntynyt ystävänpäiväksi.

”Rockin’ Johnny” Burgin ja hänen road managerinsa Stephanie Tice käyvät kiertueilla jatkumatonta jutustelua. Ajatustenvaihto on poikinut monta biisiä – sellainen on myös ”Cherry On Top”, joka on tosielämän rakkauslaulu.

Kun biisin aihio oli valmis, Johnny sattui olemaan keikalla Dallasissa. Ja ei kun studioon: Johnny ja basisti Chris Matheos saivat vahvistuksekseen paikallisen kitaristi-ikonin Anson Funderburghin.

Purkitetulla kappaleella soittavat lisäksi nuori rumpali Reo Casey ja pitkän linjan pianisti Christian Dozzler.

Klassikkomerkki Delmark Records julkaisi kappaleen 12. helmikuuta.

Kuuntele biisi Spotifysta:

Anson Funderburgh soittaa elegantilla, helposti tunnistettavalla tyylillä, johon hän on saanut vahvat vaikutteet etenkin B.B. Kingin varhaisesta tuotannosta. Johnny Burgin puolestaan vannoo Chicagon rajun West Side -soundin nimeen.

Chicagossa asunut Johnny muutti ajan myötä Kaliforniaan, ja pitää nyt majaa New Orleansissa. Suomessakin hän on käynyt keikkailemassa.

– Suomalaiset bluesfanit rakastavat hauskanpitoa. Yleisö Suomessa on erittäin vastaanottavainen. Kaunis, turmeltumaton maa. Sauna on ihan mahtava juttu ja paras lääke jetlagiin, Rockin’ Johnny sanoi Blues-Finland.comille vuonna 2018.