Rolling Rust: Debyyttialbumi ”Mind Your Head” ilmestyy

Rolling Rust: Debyyttialbumi ”Mind Your Head” ilmestyy

Uuden kotimaisen rootsyhtyeen Rolling Rustin ensimmäinen albumi ilmestyy 19. maaliskuuta.

Maaliskuussa ”Mind Your Head” tulee tarjolle suoratoistona. Vinyyli-LP seuraa toukokuussa 2021.

Rolling Rust on yhtä kuin Katriina Honkanen, Janne Louhivuori ja Ilkka Tenhunen. He ovat yhdessä päättäneet tehdä rohkean aluevaltauksen englanninkielisen rootsmusiikin pariin.

Albumi ”Mind Your Head” koostuu kokonaan uusista Honkasen ja Louhivuoren säveltämistä kappaleista. Tekstit ovat Honkasen käsialaa ja musiikin sovitukset kaikkien yhdessä hauduttama cocktail. Vaikutteita löytyy angloamerikkalaisen musiikin laajasta kirjosta – biiseissä kuuluu yhtä hyvin New Orleans- kuin kelttisävyt.

Näyttelijänä, ohjaajana sekä laulaja-lauluntekijänä tunnettu Katriina Honkanen nousi esiintyvien taitelijoiden kärkikaartiin 90-luvulla hittikappaleella ”Silta” sekä roolillaan suositussa ”Metsolat”-TV-sarjassa.

Yhdeksän studioalbumia julkaisseen ja viime vuosina teatteritöihin keskittyneen Honkasen edellisestä levystä on kulunut seitsemisen vuotta, ja tulevalle Rolling Rust -levylle esityskieli on vaihtunut suomesta englanniksi. Samalla musiikin suunta on mennyt rouheampaan ja bluessävytteisempään suuntaan.

Yhteistyökumppaneina Rolling Rust -triossa ovat Honkasen puoliso ja pitkäaikainen taiteellinen yhteistyökumppani, kitaristi Ilkka Tenhunen sekä muun muassa Hurriganesin kitaristina tunnettu Janne Louhivuori.

Louhivuori on yksi Suomen halutuimpia studiokitaristeja, Hänen katalogissaan on häkellyttävästi yli 3 000 äänitettä. Janne on julkaissut useita laadukkaita sooloalbumeja kitaravetoista instrumentaalimusiikkia, duolevytyksiä Jussi Sydänmäen kanssa sekä riemastuttanut lapsia osana Heikki Salon ja Louhivuoren yhdessä perustamaa Herra Heinämäen Lato -orkesteria.

Julkaisupäivänä eli 19. maaliskuuta Rolling Rust vetää virtuaalikeikan, jonka voi seurata bändin someprofiilista.

Lähde: Eclipse Musicin tiedote