Haavisto, Roots & Partanen: uusi levy julkaistaan poikkeukselliseen tapaan

Haavisto, Roots & Partanen: uusi levy julkaistaan poikkeukselliseen tapaan

Kuva: Leif Laaksonen

Suomalais-virolainen trio Ismo Haavisto – Andres Roots – Matias Partanen julkaisee EP-levyn toukokuussa.

Livetaltiointi ”Tribute to Elmore” äänitettiin Viron Haapsalussa Augustibluus-festivaalilla vuonna 2018. Kolmikko teki silloin keikkaa legendaarisen Elmore Jamesin 100-vuotisjuhlan kunniaksi.

– Kaikkihan me odotamme pääsyä livekeikoille. Vielä se ei ole mahdollista, mutta sitä odotellessa on mahdollisuus päästä livetunnelmaan uuden EP:n myötä, Ismo Haavisto virkkoi somessa.

Yleisestä nykymenosta poiketen uutuus ilmestyy vain fyysisenä levynä ja limited edition -hengessä. Siitä otetaan ainoastaan 100 kappaleen painos.

”Tribute to Elmore” -levyn voi tilata Ismo Haaviston verkkokaupasta tai sähköpostitse osoitteesta roots.art.oy (at) gmail .com

Haavisto hoitaa levyllä laulun, huuliharpun ja kitaran. Roots toimii kitaristina (mukaan kuuluu instrumentaali ”Hawaiian Boogie”) ja Partanen rumpalina.

Vuonna 2013 Haavisto ja Roots juhlivat Muddy Watersin 100-vuotisjuhlaa. Silloin kiertue vei kaksikon Suomen ja Viron lisäksi Latviaan ja Liettuaan.

”Tribute to Elmore” -materiaalin äänitti Heino Maripuu, joka on dokumentoinut Viron rokkiskeneä peräti viiden vuosikymmenen ajan. Kokonaisuuden toteuttamiseen osallistuivat myös Asko-Romé Altsoo (masterointi), Leif Laaksonen ja Lotta Tuominen (valokuvat) sekä Siret Roots (kansisuunnittelu).

Levyn ennakkotilausaika päättyy 2. toukokuuta. Varsinainen julkaisupäivä on 7. toukokuuta.

Ismo Haavisto ja Andres Roots kuuluvat maittensa eturivin bluesartisteihin. Partanen on puolestaan toiminut patteristina muun muassa Haaviston ja Baby Boy Varhaman bändeissä.