Puistoblues 2021 on peruttu

Puistoblues 2021 on peruttu

Järvenpään Puistoblues 2021 on peruttu.

Puistoblues oli suunniteltu kesäkuun lopulle. Festivaalia järjestävä yhdistys, Järvenpään Blues-Jazz Diggarit ry, teki asiasta päätöksen myöhään tiistai-iltana.

Yhdistys korostaa, että ratkaisu oli välttämätön sekä tapahtuman turvallisuuden että talouden näkökulmasta.

Koronavirustilanne Suomessa on edelleen erittäin vaikea. Viranomaisten tapahtumia koskevat rajoitukset ovat tämän hetken tietojen mukaan voimassa Puistobluesin tapahtumaviikkoon saakka, eikä vielä ole turvallista olettaa, että rajoituksia olisi mahdollista purkaa heinäkuussakaan.

Puistobluesia järjestävän yhdistyksen hallitus kävi pitkään läpi erilaisia vaihtoehtoja festivaalin järjestämiseksi. Festivaaliolosuhteissa mahdollisuudet massatapahtuman turvalliseen toteuttamiseen ovat kuitenkin heikot.

Festarifiilikseen liittyy oleellisesti rennon tunnelman luominen yhdessä muiden kanssa. Sellainen on koronaviruksen luomassa turvattomuuden ilmapiirissä liki mahdotonta toteuttaa. Järjestelyjen jatkaminen vaarantaisi myös sekä festivaalivieraiden että satojen talkoolaisten terveyden ja hyvinvoinnin.

Puistobluesin peruminen hyvissä ajoin ennen kesää oli välttämätöntä, jotta taloudelliset tappiot saadaan pidettyä kohtuullisina. Puistoblues peruttiin myös viime vuodelta.

Vapaaehtoistoimintaan perustuva yhdistys selvisi viime vuonna lähes kuivin jaloin Järvenpään kaupungin tuella. Yhdistyksen hallitus keskittää nyt voimansa talvikauden toiminnan sekä kesällä 2022 järjestettävän Puistoblues-tapahtuman suunnitteluun.

Tälle kesälle ostetut liput on mahdollista palauttaa. Vuosien 2020 ja 2021 Puistoblues-festivaaleille ostetut liput käyvät kuitenkin myös ensi vuoden tapahtumaan.

– Jatkukoon Suomen hallituksen ja viranomaisten tärkeä taistelu koronavirusta vastaan, jotta tulevaisuudessa päästään nauttimaan festarielämästä taas täysin rinnoin, Järvenpään Blues-Jazz Diggarit ry toteaa.

Järvenpään Puistoblues on Suomen suurin bluesfestivaali. Se kuuluu koko Suomen tapahtumakentän suurimpiin festareihin.

Lähde: Puistobluesin ja Visual Median tiedote