Pepe Ahlqvist ja Tomi Leino Trio julkaisivat yhteisen levyn

Pepe Ahlqvist ja Tomi Leino Trio julkaisivat yhteisen levyn

Suomalaisen bluesin pioneeri Pepe Ahlqvist ja Tomi Leino Trio – yksi Suomen kansainvälisesti menestyneimmistä roots-yhtyeistä – julkaisivat yhteisen levyn ”Backstreets Of Blue” elokuussa 2021. Levyn kappaleet koostuvat Leinon ja Ahlqvistin originaalisävellyksistä.

Soulin, bluesin ja rockinkin rajapinnoilla liikkuva levy nostaa esille Ahlqvistin persoonallista ja vahvaa laulua, tyylitietoista huuliharpun soittoa sekä väkevää kitarointia. Tomi Leino Trion tinkimätön, hypnoottinen komppi sekä levyllä vierailevat urku- ja pianovirtuoosi Harri Taittonen ja laulaja Lena Lindroos luovat levyn ison, muhkean soundin.

Katso ja kuuntele video ”Love O.D.” tästä:

Pepe Ahlqvistin ura on kestänyt jo puoli vuosisataa. Ahlqvistin äänitteet sekä vuosien varrella heitetyt yli 6 000 keikkaa ovat taanneet suosion läpi vuosien. Pepen voi huoletta määritellä lahjakkaaksi ja persoonalliseksi laulaja-lauluntekijäksi, kitaristiksi ja huuliharpistiksi.

Laulaja-kitaristi-harpisti Tomi Leinon johtaman trion musiikki on monipuolinen keitos, jossa on vaikutteita bluesista, soulista sekä rock ’n’ rollista. Tomi Leino Trion jäsenet Leino, Jaska Prepula ja Mikko Peltola ovat kokeneita bluesammattilaisia, jotka ovat työskennelleet lukuisten amerikkalaisten ja eurooppalaisten bluestähtien säestysyhtyeissä.

Tomi Leino Trio on esiintynyt tiiviisti ulkomailla, erityisesti Pohjoismaissa ja Keski-Euroopassa. Bändiä nähdäänkin nykyään harvemmin kotimaassa.

Pepe Ahlqvist ja Tomi Leino Trio tekivät levynjulkaisukeikan Tallukka Blues Partyssa, Vääksyssä 7. elokuuta (lue festivaaliraportti). Koronaviruspandemian vuoksi lyhyeksi jäänyt levynjulkaisukiertue jatkuu vuonna 2022.