Mika Jaakkola: Lap steel -ilmiön uusi EP vaati reissun helvettiin ja takaisin

Mika Jaakkola: Lap steel -ilmiön uusi EP vaati reissun helvettiin ja takaisin

Kuva: Katarina Karppinen

Kesällä ”Soita / Minä vai muistoni” -tuplasinglensä julkaissut Mika Jaakkola lataa perjantaina 20. elokuuta tiskiin loput ”DARK SLIDE INC.” -EP:sä sielukkaista biiseistä.

EP:llä ovat mukana myös aiemman singlen omakohtaisen tarinan tulkitseva Marko Hietala sekä pedal steel -ikoni Olli Haavisto.

– Siinäpä se! Elämäni toinen EP, jota kohti matka on ollut vivahteikas, jopa kauniin karu. Musiikintekijänä muutama kävely puistossa, yksi reissu helvettiin ja takaisin. Nämä vuosien saatossa, Mika Jaakkola kiteyttää.

Kuuntele ja katso tästä näyte:

Käsien kramppaamista aiheuttava ja usein muusikon uran lopettava fokaalidystonia diagnosoitiin viitisen vuotta sitten, mutta se aiheutti onneksi Mikassa myös taistelutahtoa.

– Piti vaihtaa uraa, piti vaihtaa elämää. Nyt tilanne on se, että slidekitara ja laulu ovat hallussa, ja homma jatkuu ilman minkäänlaista toimintakyvyn vajetta. Tuon kaiken koettuani ainoa mikä vituttaa, on suunnattomasti kaikenlainen odotus. Odotin 20 vuotta. Opettelin niin sanotusti kävelemään uudelleen, hän lisää.

”DARK SLIDE INC.” -nimi kuvastaa teoksen sisältöä, sitä, että Jaakkola kokee saavansa äänensä kuuluviin.

– Tätä en tehnyt yksin. Vierelleni kokoontui huikea porukka antamaan oman panoksensa. Olen äärimmäisen kiitollinen ja ylpeä siitä, mitä saimme aikaan ja kuinka palaset loksahtivat paikoilleen.

– Haluan kiittää Janne Tolsaa näkemyksellisyydestä ja kannustuksesta, sanattomasta synkasta, joka välillemme muodostui. Kiitän Markoa ja Ollia, sanat eivät nyt riitä. Kiitän kaikkia, jotka potkivat eteenpäin, niitä, joita olen potkinut, niitä, jotka ovat potkineet minua. Erityiskiitos vaimolleni Marjolle, joka on pitänyt singer-songwriterin jiirissä pahimmankin kaaoksen keskellä. Kaunein asia, mitä pimeään voi tuoda on valo, sanoo Jaakkola.

Lähde: Ginger Vine Management & PR:n tiedote