RJ Mischo ja Franck Goldwasser kiertueelle Suomeen

RJ Mischo ja Franck Goldwasser kiertueelle Suomeen

Yhdysvaltalaiset bluesartistit RJ Mischo ja Franck Goldwasser tekevät konserttikiertueen Suomessa marraskuun alussa.

Laulaja ja huuliharpisti RJ Mischo on suomalaisille bluesyleisölle tuttu esiintyjä jo ennestään. Hän vieraili Suomessa ensimmäisen kerran 15 vuotta sitten, minkä jälkeen hän on esiintynyt lukuisia kertoja täkäläisissä konserttisaleissa.

Tällä kertaa Mischolla on mukanaan kitaristi-laulaja Franck Goldwasser, joka puolestaan tekee ensivisiittinsä Suomeen. Pariisista kotoisin oleva, Kaliforniassa pitkän uran tehnyt Goldwasser on oman soolouransa lisäksi tehnyt yhteistyötä esimerkiksi Sunnyland Slimin, James Harmanin, Jerry McCainin, AC Reedin ja Big Jack Johnsonin kanssa.

Myös Mischon kanssa hänellä on yhteistä levytys- ja keikkailu-uraa takanaan usealta vuosikymmeneltä.

Kokoonpanon rytmiryhmänä toimivat Mischon pitkäaikaiset kiertuekumppanit: basisti Jaska Prepula sekä rumpali Mikko Peltola.

Mischo osaa arvostaa suomalaisia muusikoita. ”Täytyy nostaa hattua bändille. Nämä tyypit ovat ihan oikeasti parhaita bluesmuusikoita, mitä maan päältä löytyy”, Mischo totesi vuonna 2017 keikalla, jossa Prepulan ja Peltolan lisäksi soittivat kitaristit Tomi Leino ja Jonne Kulluvaara.

Suomen-konserttien jälkeen yhtye jatkaa vielä Tanskaan Blues Heaven -festivaaleille, ja siellä kokoonpanoon liittyy mukaan toinen amerikkalaiskitaristi Alex Schultz.

RJ Mischo ja Franck Goldwasser Suomessa 2022

Pe 4.11. Rauma, Unaja
La 5.11. Vaasa, Ritz, Halloween Blues
Ma 7.11. Helsinki, Malmitalo
Ti 8.11. Lieto, Lietohalli
Ke 9.11. Pieksämäki, Poleeni
To 10.11. Tampere, Down Home Kivi