Open Creative House avaa musiikille ja muille luoville aloille uusia mahdollisuuksia

Open Creative House avaa musiikille ja muille luoville aloille uusia mahdollisuuksia

Luovien alojen keskittymä Open Creative House on avattu Espoossa.

Espoon Keilaniemen Musiikin Satamaan ovensa avaava Open Creative House (OCH) yhdistää luovien alojen tekijät, yritykset ja organisaatiot toimimaan uudella tavalla yhteistyössä saman katon alla. Tiedotteessaan OCH kertoo tarjoavansa tilat digitaaliselle sukupolvelle sekä puitteet luovan alan toimijoille rakentaen siltoja digikulttuuriin ja globaaliin kasvuun.

Kansainvälisen tason työskentelytilat pitävät sisällään 12 musiikkistudiota, kaksi AV-studiota sekä modernit yhteistyöskentelytilat. Ne tarjoavat mahdollisuudet verkostoitumis-, neuvottelu- ja toimistokäyttöön. OCH sijaitsee merellisten maisemien ja hyvien kulkuyhteyksien äärellä Keilaniemen metroaseman vieressä.

Open Creative Housen avajaiset pidetään keskiviikkona 16. marraskuuta. Esillä on joukko musiikki- ja teknologia-alan yrityksiä ja vaikuttajia. Ohjelmassa on muun muassa innovaatioesittelyjä ja paneelikeskusteluja sekä artistien esiintymisiä.

Kansainvälisiä paneelivieraita edustavat muun muassa suositun Ace of Base -yhtyeen perustaja Ulf Ekberg sekä AWAL-yhtiön perustaja ja Grammy-voittaja Kevin Bacon. Kotimaisista asiantuntijoista kuullaan muun muassa pelialalta tunnetuksi tullutta yrittäjä Peter Vesterbackaa.

OCH:n perustaja ja toimitusjohtaja Juka Hynynen kertoo, että avajaisissa nähdään suomalaisartisti Joalin, joka breikkaa parhaillaan Etelä-Amerikassa. Hän ei ole aiemmin esiintynyt julkisesti Suomessa.

– Joalin on tehnyt syksyllä OCH:n tiloissa musiikkia saksalaisten tuottajien kanssa, ja ehkäpä tulevaisuudessa kuullaan sen työn hedelmiä uusina hittijulkaisuina, Hynynen pohtii.

Vuoden 2022 aikana valmistuneissa musiikkistudioissa on jo tuotettu, äänitetty ja miksattu musiikkia niin itsenäisille artisteille kuin suurempien levy-yhtiöiden artisteille.

OCH:n studioissa on kaksi laajasti varusteltua miksaus- ja masterointihuonetta, joista toinen on suunniteltu erityisesti Dolby Atmos -miksausten ja -masterointien tekemiseen. Miksaus- ja masterointihuoneet on toteutettu yhdistellen analogista studiokalustoa ja modernia digitaalista tekniikkaa.

Open Creative House juhlistaa aloitustaan kampanjalla: studiotilat tarjotaan veloituksetta käyttöön ilmoittautumisjärjestyksessä kaikille kiinnostuneille joulu- ja tammikuun ajaksi.

Vuonna 2023 OCH:n tiloihin valmistuu kaksi AV-studiota, jotka palvelevat valo- ja videokuvaajien, sisällöntuottajien ja yritysten tarpeita. AV-studioiden yhteyteen rakentuu myös videopodcastien tuotantoon sekä suoratoistoon soveltuvat tilat ja laitteet.

OCH:n AV-studioihin rakentuu myös Suomen ensimmäinen avoin metaversumistudio. Yhteisön jäsenillä on mahdollisuus kehittää studiossa erilaisia web 3.0 -teknologian ja metaversumin innovaatioita.

Open Creative Housen missiona on luovien alojen kasvun tukeminen, keinoinaan osaamisen kehittäminen ja toimintamahdollisuudet. Toiminnan ytimen muodostavat luoville aloille suunnattu koulutuksellinen palvelutarjonta, toimialarajat ylittävä yhteistyö sekä kansainvälisyys.

Yhteisöomistajuusmalliin rakennettu OCH toimii myös Business Finlandin luovien alojen Kasvumoottorien orkestraattoriyhtiönä. Taustalla vaikuttaa laaja joukko yrityksiä ja organisaatioita, jotka muodostavat yhdessä ns. innovaatioklusterin.

Alkuvaiheen ydintoimijoita ovat muun muassa alkuperäinen perustajayhtiö Jiffel Music Group, Family in Music, Random Ventures ja Muusikkojen Liitto.

– Toivomme, että OCH voisi palvella laajasti alan toimijoita kotimaassa, Juka Hynynen sanoo.

Myös Muusikkojen Liiton toiminnanjohtaja Ahti Vänttinen on mielissään uudesta hankkeesta.

– On hienoa, että voimme vaikeiden koronavirusvuosien jälkeen olla mukana kehittämässä uusia kasvumahdollisuuksia muusikoille ja musiikkialan toimijoille, toteaa Vänttinen.

Lähteet: Open Creative House, Viestintätoimisto Röd