Puistobluesin 2023 pääkonsertti Järvenpäässä 1. heinäkuuta

Puistobluesin 2023 pääkonsertti Järvenpäässä 1. heinäkuuta

Puistobluesin 2023 pääkonsertti pidetään lauantaina 1. heinäkuuta. Paikkana on Vanhankylänniemi Järvenpäässä.

Pääkonsertin kansainväliset esiintyjät ovat Canned Heat, Wishbone Ash, Altered Five Blues Band ja Thorbjörn Risager. Lisäksi stagen ottavat Ben Granfelt.

Puistoblues on Suomen suurin bluesiin erikoistunut festivaali.

Vuoden 2023 Puistobluesin ympärille kasattu ohjelma alkaa keskiviikkona 28. kesäkuuta. Esiintyjiä ovat muiden muassa Robbie Hill, Jussi & The Boys, Melrose, Wolfskin, Blues Double, Mr Breathless ja Bryn Jones.

Oheisohjelmaan kuuluu esimerkiksi katulava- ja klubikeikkoja, blueskirkko sekä lasten ohjelmaa Kakarablues-teemalla. Tarkempia tietoja oheisohjelmasta löytyy Järvenpään tapahtumakalenterista.

Puistoblues on järjestetty Järvenpäässä kahden vuoden koronavirustaukoa lukuun ottamatta yhtäjaksoisesti vuodesta 1978. Viisipäiväinen tapahtuma pidetään aina kesäkuun viimeisellä viikolla.

Pandemian vuoksi Puistoblues jäi järjestämättä vuosina 2020 ja 2021.

Kesällä 2022 Puistoblues teki paluun. Järvenpäässä nähtiin 29.6.–3.7. kymmenittäin bluesyhtyeitä ja -artisteja niin Suomesta kuin ulkomailta.

Pääkonsertissa esiintyivät 22-Pistepirkko, Joanna Connor, Devon Allman, Larry McCray, JD Simo, Gaëlle Buswel ja Shemekia Copeland. Pääkonserttia seurasi paikan päällä runsaat 4 000 katsojaa.

Oheistapahtumat keräsivät Visual Median tiedotteen mukaan viiden päivän aikana yli 70 000 kävijää.