Chicagon stara Nick Moss kiertueelle Suomeen

Chicagon stara Nick Moss kiertueelle Suomeen

Suosittu yhdysvaltalainen artisti Nick Moss tekee kiertueen Suomessa maaliskuussa 2023.

Luvassa on neljä keikkaa. Moss esiintyy kertaalleen Tampereella ja Helsingissä sekä kaksi kertaa Kouvolassa.

Kitaristi-laulaja Mossin intensiivinen blues on parhaimmillaan klubiympäristöissä. Suomen-keikkapaikoilla – Kulttuuriravintola Kivi, Juttutupa, Pub 23 – Moss pääseekin otollisiin olosuhteisiin.

Uraansa Moss on uurtanut yli kahden vuosikymmenen ajan. Alkuvaiheessa hän sai pestejä esimerkiksi Jimmy Rogersin, Willie Big Eyes Smithin, Buddy Scottin ja Jimmy Dawkinsin bändeihin. Ensimmäisen oman albuminsa Nick julkaisi vuonna 1998. Levytyksissä hän on satsannut aina laatuun, mikä näkyy kiekkojen hyvin myönteisessä vastaanotossa.

Vuonna 2018 Moss sai kiinnityksen Alligator Recordsille, joka on kenties maailman arvostetuin bluesmerkki. Alligatorille hän on pyöräyttänyt levyt The High Cost of Low Living ja Lucky Guy.

Moss teki Suomi-debyyttinsä vuonna 2006 Rauma Bluesissa. Myöhemmin hän nousi lavalle Järvenpään Puistobluesissa 2015.

Kevään 2023 rundilla Moss saa tuekseen paikallista osaamista. Bändi 23 Blue Stars tukee Chicagon staraa kokoonpanossa Timmy Heikkilä (kitara, huuliharppu), Robbie Hill (kitara), Tri Tolvanen (piano), Simo Salmela (basso) ja Matt Beardson (rummut).

– Moss esittää vahvaa laulua ja taitavaa kitarointia. Erityisen ihailtavaa Mossin soitossa on hänen kykynsä rakentaa dynaamisesti kasvavia sooloja, Blues-Finland.com arvioi.

– Moss on aivan ansiosta nykypäivän tunnustetuimpia Chicago-bluesin tulkitsijoita; tyylitaju niin laulun kuin soiton osalta on moitteetonta.

Nick Moss Suomessa 2023

To 2.3. Down Home Kivi, Tampere klo 21.30

Pe 3.3. Juttutupa, Helsinki klo 19

La 4.3. Pub 23, Kouvola klo 20

Su 5.3. Pub 23, Kouvola klo 19